Skocz do zawartości
Nerwica.com

Fobia społeczna

Siergiej Arbuzow

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, co polecacie na silny lęk społeczny uniemożliwiający normalne życie wśród ludzi i z powodu tego lęku znaczne, pogłębiające się wycofanie życiowe? Depresja i lęk uogólniony nie są w tym momencie u mnie aż tak nasilone jak fobia społeczna. Psychoterapia po dwóch latach przynosi powoli jakieś efekty, ale póki co niewystarczające, więc szkoda uciekającego czasu, przypadłoby się spróbować z lekami. 

Wenlafaksyna, paroksetyna i moklobemid odpadają w moim przypadku, były przerabiane i nie za dobrze tolerowane. Leki zażywane doraźnie też odpadają. Doradźcie coś, pls! :(

taking pills

drinking tea in the morning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Heledore hmm no spoko, choć serio nie rozumiem. Przecież w wątkach o lekach ludzie piszą co jak na nich działa, na jakie objawy najlepiej pomaga i jak modyfikują dawki i na podstawie tych sugestii ludzie wpływają na swoje leczenie sami albo w porozumieniu z lekarzem. Wydaje się to być normalne, informacyjne i wspierające. I w wątku o danym leku wspominają również o innych jakie biorą, porównują swoje doświadczenia, działanie no i leki ogółem. Więc doprawdy nie kumam co złego jest w takim pytaniu o to, jaki lek komu najbardziej pomógł na fobię społeczną, zamiast żebym miała spamować w każdym możliwym wątku o lekach. 

U specjalistów byłam wielu, przetestowałam od dekady dziesiątki leków i najwidoczniej jestem na tyle bezsilna, że postanowiłam zasięgnąć języka na forum zamiast pójść do kolejnego lekarza i usłyszeć że mam brać SSRI 

taking pills

drinking tea in the morning

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi