Skocz do zawartości
Nerwica.com
Ten temat

Cześć

ROGVELD

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim!

Od około 2 lat zmagam się z silnymi atakami nerwicy lękowej.

Postaram się pomagać na forum w taki sposób jaki tylko potrafię.

Gdzieś kiedyś czytałem, że "choroby umyslowe sa bardziej niebezpieczne niz te cielesne", nie wierzyłem w to dopóki mnie nie zaatakowalo..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej jak sobie radzisz? Na lekach czy bez? Ja od końca lutego jestem na lekach w czerwcu dostałem lek na rano, gdyż mam jeszcze objawy psychosomatyczne, napięcie w głowie czerwone policzki i czasem muszę odwiedzić WC. Najgorzej mam w domu jak jestem sam z Córką i w pracy... Czy ktoś mimo stosowania leków ma napięcie w głowie i objawy mu towarzyszą bo się martwię że ja tylko tak mam? No i czasem serce se popuka inaczej, martwię się bo się naczytalem że grozi udar zawał  ablacja, krioablacja, wczoraj żona mi powiedziała coś w tajemnicy coś złego i od razu głowa mnie gorzej bolala..strasznie się przejmuje.... Progres zrobiłem, chodzę do kościoła, na treningi gdzie jest pełno ludzi na sali, ostatnio podwyżke wywalczyłem w  pracy... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A my je potęgujemy a tak naprawdę nic nam nie grozi to tylko umysł.... Bo jak skupimy swoją uwagę na czymś innym to minie... Wczoraj mi serce walilo na placu zabaw, a gdy się wzielem za zabawę z dziećmi i się skupilem na zabawie to minęło... I najgorzej jak jadę autem.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 20.06.2019 o 07:37, ROGVELD napisał(a):

Cześć Wam 🙂

Niestety jeszcze się nie lecze, nie mam kiedy nawet pójść na wizytę, mam sporo obowiązków..

Rafał z autem jakie masz objawy?ja

Rozwiń  

Jak sobie radzisz bez leków? Mi głównie chodzi o towarzyszące mi ciągle napięcie w głowie, ja lecze się od końca lutego w czerwcu dostałem drugi lek na rano ale niestety dalej się utrzymuje napięcie, jak długa podróż to WC przed wyjazdem napięcie w głowie, i rozmyślanie czy dam radę dojechać czy nie.... Tam gdzie znam drogę to nie ma problemu a tam gdzie z gpsem to ciężko, w pracy mi towarzyszy napięcie, i jak zostaje w domu i jak zasnąć trzeba.... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi