Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dziwny problem

Karen0909

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Moj problem jest smieszny i nie wiem czy ktokolwiek kiedykolwiek spotkal sie z podobna sytuacja ale nie mam sie komu na ten temat wygadac i szczerze mowiac mysle ze nawet u psychologa byloby mi troche wstyd. Otoz od zawsze kochalam czytac. Bylo to moje hobby, czytalam w kazdym wolnym czasie. Jakis czas temu wzielam sie za nauke angielskiego, bo zapragnelam czytac po angielsku. Rzucilam sie od razu na gleboka wode i zaczelam czytac w internecie, ostatnio kupilam nawet ksiazke. Moje umiejetnosci w tym zakresie znacznie sie polepszyly, jestem w stanie swobodnie i plynnie czytac. Lecz przez pewien czas nie czytam po polsku, odczuwam do tego jakis wstret. Wzielo sie to z tego, ze zaczely mnie nekac mysli, ze zapomne ten jezyk ktorego siw nauczylam jezeli bede teraz czytac po polsku. Ze wszystko mi sie zacznie mylic. Mam wrazenie ze jestem w stanie skupic sie tylko na jednym z nich co jest okropnie smieszne bo przeciez ludzie ucza sie po kilka jezykow naraz, nie wspominajac o ich ojczystym i jakos daja sobie rade. Czy ktos moze mi poradzic co powinnam zrobic? Jak zmienic to myslenie? Ostatnio zauwazylam pogorszenie koncentracji, zapominam slow po polsku. Jestem przerazona, czasem czuje ze trace rozum i to ze straszniw glupiego powodu. Nikt nie ma takich problemow...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi