Skocz do zawartości
Nerwica.com

Powiedz prawdę i tylko prawdę :)

Jurecki

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Relfi napisał(a):

to...  jaki jest najłatwiejszy sposób by się go nauczyć?

jak masz podstawy ze szkoły/ kursu i jesteś na poziomie A2/B1, polecam oglądać vlogi na yt. Można sobie też włączać dodatkowo napisy, ale też po angielsku

lubisz swój dom?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 minut temu, mienta napisał(a):

jak masz podstawy ze szkoły/ kursu i jesteś na poziomie A2/B1, polecam oglądać vlogi na yt. Można sobie też włączać dodatkowo napisy, ale też po angielsku

lubisz swój dom?

Ja się nigdy nie umiałem uczyć z filmów, vlogów itp. nie rozumiejąc co mówią. Jedynie tylko gdy było wyraźnie pokazane co robią i kontekst. Inaczej to było po prostu JKHJKGDHJGEKJHJ. Co z tego, że oglądałem Cartoon Network po angielsku kawał czasu jak w niczym mi to nie pomogło. Do tej pory rozumienie ze słuchu idzie mi słabo.

Lubię swoje mieszkanie. 

Czy znasz jakieś straszne historie z dzieciństwa?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znam. Np. u mojego znajomego w stodole powiesił się człowiek i ściągnęły się w to miejsce bardzo negatywne energię. Ludzie bali się wręcz tam wchodzić, aż ją w końcu rozebrali, choć z bólem serca, taka była w niej domowa atmosfera, a widywane były różne postaci na podobieństwo diabłów, demonów. 

Jeszcze straszniejsza była ta nagłośnieniona przez znanego badacza zjawisk paranormalnych, gdy taka postać zaatakowała człowieka. Wbiła mu widelec czy tam coś innego w ciało, podczas grillowania. 

Czy widziałeś/aś kiedyś taką postać jak powyżej opisałam? I czy się ich boisz? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś na wycieczkach albo na koloniach opowiadaliśmy takie historie i wtedy miałem stracha. Do tej pory w nocy się budzę, to się zastanawiam, czy coś w pokoju nie przebywa albo gdy muszę do łazienki, to czy nie czeka tam coś w innym pokoju. Ale nic nigdy niezwykłego nie widziałem.

Czy znasz osobiście czarnoskórego?

Edytowane przez Grouchy Smurf

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi