Skocz do zawartości
Nerwica.com

ESCITALOPRAM ACTAVIS - zaczynam leczenie :)

mousike

Rekomendowane odpowiedzi

Czesc! :)

Dzis rano wzielam pol tabletki (5mg) Escitalopramu Actavis - tak jak zalecila moja nowa pani psychiatra :)

Wczesniej bralam Sertraline - doszlam do dwoch tabletek i bralam pare tygodni efekt byl marny wiec odstawilam i zmienilam psychiatre bo tamta mi jakos nie lezala. :P

Obecnie dreczy mnie stan depresyjny jak dla mnie dosc ciezki no i niestety obsesyjne natretne mysli bardzo agresywne i negatywne dotyczace zycia, mnie i moich bliskich, cigle placze i jest we mnie ogromne napiecie nerwowe, stres i lęk.

Ciezko mi myslec pozytywnie a jesli juz pojawi sie jakas pozytywna mysl to natychmiastowo jest zabijana przez mysl budzaca niepewnosc brak nadziei i ogromny lęk. Tak jakby moj mozg sam chcial sie zabic...nie wiem jak to inaczej okreslic.

Ale coz... to dopiero moj drugi lek staram sie byc pozytywnie nastawiona i mam nadzieje ze w koncu trafie na taki ktory znaczaco mnie wesprze i pomoze w psychoterapii (raz w tygodniu, psychoterapia humanistyczno-egzystencjalna). :)

Trzymajcie kciuki i napiszcie cos o swoich zmaganiach z zaburzeniami i jak dziala na was obecny lek :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi