Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie niedzielnie!!!

U mnie jest pieruńsko zimno. Na spacerze z futrzakiem przeklinałam, że nie wzięłam szala, a oprócz bluzy miałam płaszczyk.

Plany dziś niestety pracowite. W związku z montażem nowej szafy ogólna rozpierdziucha i tak się zapowiada cały tydzień. No ale będzie docelowo porządnie.

Chcę jednak na chwilę wyrwac się obejrzec instalacje w związku z Art-loopem, podobnież zrobiona jest rzeźba z kurzu. :shock:

A jak u Was się ten dzień zapowiada?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zosia_89, To niedziela u Ciebie dziś towarzyska! :great: Ja też pewnie dziś położę się wcześniej, ale z prozaicznego powodu - będę padnięta.

Lubię miec metodyczny plan i czas, więc jestem trochę niespokojna. A dziś musimy tą szafę rozebrac i przewieźc ( 4 metry zabudowy), swoje stare rozebrac i wywalic. Wątpię byśmy zdążyli zamontowac nową, więc gdzie to składowac jak chałupa zawalona? :bezradny: Trochę miotam się i nie wiem za co złapac...Czuję się jak podczas remontu - na kartonach i worach. Ratunku - chaos!!!! :zonk:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj budziłam się kilka razy tak od 6-7 do 9, potem już spać nie mogłam, czyli poważna odmiana, kiedy w inny wolny dzień nie mogłabym się o tej porze obudzić. Ale nic fajnego, bo odbieram to jako objaw lękowy bądź depresyjny. Wszędzie tylko o polityce, na referendum chyba nie idę, bo to idiotyczne, emerytur nie będzie, świadczeń nie będzie, zamieszki będą i terroryzm. :hide: Wzięłam sobie poranną dawkę, chociaż obecnie niby nie muszę, kawusia, sudokun... zaraz jeszcze muszę wyłączyć subskrypcję z gry, bo nie będę miała czasu, a nawet jak będę miała, to będę się przejmować pracą/nauką i nie będę mogła sobie przysiąść przy grze i mieć wszystkiego gdzieś. Żal mi :(

Plany na dzisiaj: umyć gufkę. Jest chłodno, ale jest lekkie podniecenie, że jesień. Jak mawiają amerykanie pumpkin spice season.

tumblr_mq3jqh34Fy1sx6ykyo1_1280.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj budziłam się kilka razy tak od 6-7 do 9, potem już spać nie mogłam, czyli poważna odmiana, kiedy w inny wolny dzień nie mogłabym się o tej porze obudzić. Ale nic fajnego, bo odbieram to jako objaw lękowy bądź depresyjny. Wszędzie tylko o polityce, na referendum chyba nie idę, bo to idiotyczne, emerytur nie będzie, świadczeń nie będzie, zamieszki będą i terroryzm. :hide: Wzięłam sobie poranną dawkę, chociaż obecnie niby nie muszę, kawusia, sudokun... zaraz jeszcze muszę wyłączyć subskrypcję z gry, bo nie będę miała czasu, a nawet jak będę miała, to będę się przejmować pracą/nauką i nie będę mogła sobie przysiąść przy grze i mieć wszystkiego gdzieś. Żal mi :(

Plany na dzisiaj: umyć gufkę. Jest chłodno, ale jest lekkie podniecenie, że jesień. Jak mawiają amerykanie pumpkin spice season.

tumblr_mq3jqh34Fy1sx6ykyo1_1280.jpg

hungry_cat-t2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, ale ja nie myślałam o tym, żeby robić dosłownie z dynią, tylko z samą przyprawą do dyni.

Moździerz do przypraw i jadę :uklon:

1/3 cup ground cinnamon

1 tablespoon ground ginger

1 tablespoon ground nutmeg or mace

1-1/2 teaspoons ground cloves

1-1/2 teaspoons ground allspice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

acherontia-styx, żeby się nie pierniczyć za mocno, na zupę kupujemy mrożoną. Może na Wszystkich Świętych zrobię placek, jeżeli mi kruchy spód z gryczanej albo owsianej wyjdzie :mhm:

Kupię sobie ten moździerz kamienny jutro jednak, i przyprawy zrobię, i całkiem miła ozdoba z niego będzie, i trochę poćwiczę przed zajęciami z Technologii Postaci Leku :lol:

Ale miałam bekę na praktykach, teoretycznie wolno mi było robić tylko płyny i proszki, bo podłoży tłustych jeszcze nie było, ale pozwolili mi się podłączyć do robienia globulek na maśle kakaowym. Metronidazol był normalnie w proszku do receptury, ale tetracyklinę sprowadzili w postaci wielkich różowych draży, która skakały w moździerzu jak pchełki :lol: Dobrze, że trochę tej polewy cukrowej się dało odsiać, ale i tak gotowe globulki były żółte w różowe kropeczki :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, załatwiłam wszystko co miałam do zrobienia w internecie, zapłaciłam, zaadresowałam, anulowałam, poradziłam, posłuchałam, zmieniłam avka, no to sobie idę :papa:

Będę albo ogarniać materiały na poniedziałek, albo zaginać żurawie, albo wyszywać, to mi już komp niepoczebny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi