Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ile macie wzrostu i ile ważycie?

Gość QueenForever

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Czyli np jej wyjdzie skrajną niedowaga albo skrajne wychudzenie bez zagrożenia życia, nie wiem co tam po kolei jest i nazwy.

BMI poniżej 15 jest przez psychiatrów i oficjalne wytyczne klasyfikowane jako ciężkie zaburzenia odżywiania. Przy niższym niż 14,2 jako stan zagrożenia życia. 
I tak, są to oficjalne wytyczne bo mam w pracy teraz jedną delikwentkę wobec której będzie się toczyć sądowe postępowanie o przymusowe leczenie, miesiąc temu BMI miała 14,3, teraz ma na pewno jeszcze niższe, bo nie trzeba jej ważyć żeby widzieć, że jeszcze bardziej schudła.

Edytowane przez Catriona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

48 minut temu, brum.brum napisał(a):

😂

swoją drogą próbowałaś z lekami coś pokombinować ? Takie, po których łaknienie jest duże, ma się napady na jedzenie i po prostu się tyje? Np mirtozapina tak działa. 

Tak leki przyjmuje jak pisałam, ale nic po nich nie tyję. A potrafię zjeść bardzo dużo, wierz mi : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

A potrafię zjeść bardzo dużo, wierz mi : )

Nie mam powodów Ci nie wierzyć:)

Kurcze, ja to na lekach sporo przytyłem. Taki ulany się stałem:) Na szczęście udało mi się mocno ograniczyć obżarstwo, po odstawieniu  mirtozapiny. Znajomy miał zaburzenia odżywiania i ten lek mega mu pomógł. No ale to też kwestia indywidualna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi