Skocz do zawartości
Nerwica.com

ANAFRANIL (Klomipramina)

Dave38

Rekomendowane odpowiedzi

Witam ! Wiecie co dziwna rzecz się stała i chciałem zapytać co o tym sądzicie ...... ? Od prawie roku próbuję pokonać depresję , nie będę wypisywał listy leków , które już przetrenowałem , w każdym razie od miesiąca jestem na Anafranilu i z samopoczuciem jest ani dobrze ani źle - nijak . W piątek był zabiegany dzień - zapomniałem tabletek . W sobotę obudziłem się wyjątkowo rześki , wyspany , zadowolony , bez lęków , z jasnym myśleniem i naprawdę w dobrym optymistycznym nastroju . Postanowiłem w sobotę nie brać leków i w niedzielę znów to samo - tak jakby depresja ni stąd ni z owąd sobie poszła - zero objawów . W niedzielę też odpuściłem leki . Dziś jest też dobrze - dobrze spałem zwarty i gotowy do dnia pracy , może nastrój trochę gorszy ale czaka mnie dość trudny dzień - może dlatego . Zastanawiam się czy jest to możliwe , żeby tak nagle choroba ustąpiła . Dodam , że nic nadzwyczajnego się w moim życiu nie wydarzyło tak żeby byl jakiś bodziec , który może wpłynąć na samopoczucie ( w lotto nie wygrałem w każdym bądź razie ) . Trochę się boję bo wiem , że to ryzykowne tak nagle odstawić leki - żeby zaraz nie bylo że za dwa , trzy dni w ogóle nie wstanę z łożka , ale chcę spróbować , chyba nie mam nic do stracenia , jak będę czuł ,że depresja wraca włączę leki , mam jedynie do stracenia miesiąc adaptacji anafranilu - efekty uboczne te najgorsze , które już minęły choć kilka innych i tak do piątku mi towarzyszyły . MOże ktoś z Was już tak miał , że nagle się polepszyło po odstawieniu leków . Sam nie wiem co o tym myśleć , oczywiście skonsultuję to z lekarzem ale dopiero w czwartek . Pozdrawiam ....

Edytowane przez Gość

Melisa , spacer , basen ;)

Lecz przecież Bóg dobrze wie

Dlaczego dławi mnie wstręt

Dlaczego strach nabiera mocy i zniewala rozum

Na pewno każdy choć raz

Utracił wiarę jak ja .

Obym nie bliżej stał

Sennego dnia w królestwie mroku....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi