Skocz do zawartości
Nerwica.com

paplanina kosmetyczno-zakupowa

matija

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Preparaty do higieny intymnej mają inne pH.

Używanie preparatu o odpowiednim pH sprawia,że skóra zachowuje optymalny odczyn który pozwala na jej naturalną ochronę przed drobnoustrojami

Ph po umyciu wraca szybko do odpowiedniego stanu;) dlatego min.tonik to nie jest jakis specjalnie potrzebny produkt (tez możliwe ze wymysł marketingowy swego czasu jako produkt wlasciwie zbędny).

pewnie z intymna bym nie kombinowała z tym ph, ale co do reszty to jak wyzej. Skóra sama wroci 

Poza tym na żelach do twarzy nie ma informacji o ph 

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ph po umyciu wraca szybko do odpowiedniego stanu;) dlatego min.tonik to nie jest jakis specjalnie potrzebny produkt (tez możliwe ze wymysł marketingowy swego czasu jako produkt wlasciwie zbędny).

pewnie z intymna bym nie kombinowała z tym ph, ale co do reszty to jak wyzej. Skóra sama wroci 

Poza tym na żelach do twarzy nie ma informacji o ph 

Ja tam używam żelu do mycia twarzy, potem idzie tonik no i krem do twarzy i krem pod oczy i na powieki. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Maat napisał(a):

Do rąk.

Zimą zawsze skóra na dłoniach mi pęka,jest szorstka itp.

Ja też chętnie dowiem się o jakimś dobrym kremie nawilżajacym do rąk. 

Te, które mam działaja tylko przez moment a od papierów w pracy skóra dłoni jest na maksa wysuszona. Potrzebuje krem nawilżający a jednocześnie szybko schnący i nie zostawiający tłustej warstwy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Ja tam używam żelu do mycia twarzy, potem idzie tonik no i krem do twarzy i krem pod oczy i na powieki. 

Ja toniku uzywam tylko jak ma jakaś funkcje konkretna typu ze do skory tłustej itd. Ale jako taki produkt który ma przywrócić ph to nie używam, zawsze pomijałam ten etap chyba ze miałam krótka faze na azjatycka pielęgnację z 50 krokami 😀

lubie mieć czyms spsikane przed kremem faktycznie, bo mi sie wydaje ze jakos lepiej sie wchłania, do tego Lubie np wodę różana. Ale te hydrolaty nie maja chyba funkcji przywracania ph.

1 minutę temu, Catriona napisał(a):

Ja na zimę lubię te z Neutrogeny lub jakiś dowolny z mocznikiem. 

Tak te z neutrogeny sa super 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Ja toniku uzywam tylko jak ma jakaś funkcje konkretna typu ze do skory tłustej itd. Ale jako taki produkt który ma przywrócić ph to nie używam, zawsze pomijałam ten etap chyba ze miałam krótka faze na azjatycka pielęgnację z 50 krokami 😀

lubie mieć czyms spsikane przed kremem faktycznie, bo mi sie wydaje ze jakos lepiej sie wchłania, do tego Lubie np wodę różana. Ale te hydrolaty nie maja chyba funkcji przywracania ph.

Tak te z neutrogeny sa super 

No to mam tonik do skóry tłustej właśnie. Jeden mam na bazie alkoholu a drugi z kwasami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Catriona napisał(a):

Ja na zimę lubię te z Neutrogeny lub jakiś dowolny z mocznikiem. 

Używam przeróżnych kremów lub maści.

Te z Neutrogeny mogą być,dawno nie kupowałam.

Wazelina kosmetyczna też jest dobra,tylko tłusta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do rak najlepsza konsystencja to kiedyś miałam pomarańczowa tubka z douglasa (od  tej bogatej cioci co mówię od niej kilku dni wtf hahah) i właśnie taki krem jest za dyche z apteki Instituto Espanole ja mam aloesowy Zielona tubka!!! I też ma podobne neutrogena granatowa tubka, w Biedrze jest nawet

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Lusesita Dolores napisał(a):

No to mam tonik do skóry tłustej właśnie. Jeden mam na bazie alkoholu a drugi z kwasami.

To takie maja sens oczywiscie. Mnie chodziło o taki tonik tonik sprzed 10 lat który nic nie robi tylko tonizuje:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Ja też chętnie dowiem się o jakimś dobrym kremie nawilżajacym do rąk. 

Te, które mam działaja tylko przez moment a od papierów w pracy skóra dłoni jest na maksa wysuszona. Potrzebuje krem nawilżający a jednocześnie szybko schnący i nie zostawiający tłustej warstwy.

Isana z mocznikiem. Tanie i skład dobry. Szybko się wchłania. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, cynthia napisał(a):

Isana z mocznikiem. Tanie i skład dobry. Szybko się wchłania. 

Boje się kremów z mocznikiem. Mam taki jeden z apteki i skóra mi się po nim łuszczy baaardzo.

Ten, który mam z Isany, to ten poniżej i jest do bani. Niby nawilża, ale na krótko.

17681489393215970727158140086139.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Boje się kremów z mocznikiem. Mam taki jeden z apteki i skóra mi się po nim łuszczy baaardzo.

Ten, który mam z Isany, to ten poniżej i jest do bani. Niby nawilża, ale na krótko.

17681489393215970727158140086139.jpg

Czy ja tam widze gucci Flora różowe? 😃 mam te same 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie też o dziwo teraz sprawdza się z Garniera Hand Repair. Jak na obecną aurę na dworze a nie noszę rękawiczek i dodatkowo dezynfekuję w pracy ręce kilka razy i nie mam aktualnie w ogóle popękanych dłoni, to coś znaczy, bo co roku praktycznie walczyłam ze skórą na dłoniach popękaną do krwi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

50 minut temu, Catriona napisał(a):

U mnie też o dziwo teraz sprawdza się z Garniera Hand Repair. Jak na obecną aurę na dworze a nie noszę rękawiczek i dodatkowo dezynfekuję w pracy ręce kilka razy i nie mam aktualnie w ogóle popękanych dłoni, to coś znaczy, bo co roku praktycznie walczyłam ze skórą na dłoniach popękaną do krwi.

Wypróbuję.

57 minut temu, cynthia napisał(a):

@Lusesita Dolores a spróbuj masło shea. Tylko to jest baaardzo tłuste, ale dobrze nawilża.

Za tłuste.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Hehe. Tak:)

Jak dla mnie za delikatny zapach.

Lubię mocne, ciężkie, wyraźne, intensywne zapachy typu Prada, Carolina herrera, czy opium.

Aaa to ja Lubie takie kwiatuchy. A jeszcze bardziej od tej różowej lubie wersje fioletowa 

Jak lubisz ciężkie sprawdź sobie Armani code. Dostałam je kiedys, jak nie lubie ciężkich to uszły w tłoku;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Krejzi1 napisał(a):

Aaa to ja Lubie takie kwiatuchy. A jeszcze bardziej od tej różowej lubie wersje fioletowa 

Jak lubisz ciężkie sprawdź sobie Armani code. Dostałam je kiedys, jak nie lubie ciężkich to uszły w tłoku;)

Podobają mi się Armani bo jak zamawiam kosmetyki w Sephora to mogę sobie wybrać próbkę perfum i w zasadzie nie ma za dużego wyboru, ale wybieram Armani:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi