Skocz do zawartości
Nerwica.com

paplanina kosmetyczno-zakupowa

matija

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Słowo klucz 40 urodziny

No ja pisząc o swoim prezencie, miałem na myśli prezent na Gwiazdkę.

A na urodziny to najczęściej dostawałem albo wspólne wyjście do kina (bo ogólnie gdzieś w ok. 90% przypadków do kina chodzę sam), albo wspólne wyjście do pizzerii. Oczywiście mówię o prezentach od najbliższej rodziny, bo nikt poza najbliższą rodziną nie daje mi prezentów na urodziny - bo dlaczego by miał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, shadow_no napisał(a):

Kodak chyba po wysptrykaniu wszystkich zdjęć idzie do kosza. A to co tam było miało wymienne kartridże. To byl chyba Fujifilm (pzdr Fuji) lub Polaroid

No instax jest taki wlasnie

Też polaroidy robil

Ja po peelingu w kąpieli to jest takie przyjemne że jak znajdę faceta to będzie musiał mi je wcierac 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 godziny temu, Lusesita Dolores napisał(a):

A grubsza koperta to ile kasiory trzeba dać, żeby było OK:)

Nie wiem nigdy nie dawałam kasy jako prezent (prócz na ślub).  Dziwnie tak z kasa chyba zawsze tak robiłyście.

1 godzinę temu, shadow_no napisał(a):

Kodak chyba po wysptrykaniu wszystkich zdjęć idzie do kosza. A to co tam było miało wymienne kartridże. To byl chyba Fujifilm (pzdr Fuji) lub Polaroid

A co sie dzieje z Fuji? Odszedł? Widziałam jakis dziwny temat 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Nie wiem nigdy nie dawałam kasy jako prezent (prócz na ślub).  Dziwnie tak z kasa chyba zawsze tak robiłyście.

A co sie dzieje z Fuji? Odszedł? Widziałam jakis dziwny temat 

Odszedł z fochem i bez powodu do życia....

Jeszcze z tym drogim tuszem z douglasa dostałam odżywkę na końcówki super jest. Buteleczka mi wyglądała na jak te ellsev. Teraz się zorientowałam że to marka dessange!!!! Nawet boję się sprawdzić ile kosztowala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Dalila_ napisał(a):

Odszedł z fochem i bez powodu do życia....

Jeszcze z tym drogim tuszem z douglasa dostałam odżywkę na końcówki super jest. Buteleczka mi wyglądała na jak te ellsev. Teraz się zorientowałam że to marka dessange!!!! Nawet boję się sprawdzić ile kosztowala

To taka polka mniej więcej jak elseve może trochę wyżej;)

odszedl? Serio? Szkoda. Jak to ‚bez powodu do zycia’?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, shadow_no napisał(a):

Mam tylko kremy specjalnego przeznaczenia na łojotokowe zapalenie skóry. Ale czy to taka wielka różnica jest jakby się użyło do stóp kremu do twarzy? Albo w drugą stronę?

Pytam poważnie bo nie mam pojęcia xd 

Tak. Różnią się składem.

Kremy do stóp zawierają silne środki zmiekczające typu mocznik. Kremy do twarzy są delikatniejsze,nawilżające z antyzmarszczkowymi składnikami. Kremy do rąk intensywnie nawilżają i regenerują.

Długo by pisać;)

A ręcznik mam osobno do twarzy i włosów:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Tak. Różnią się składem.

Kremy do stóp zawierają silne środki zmiekczające typu mocznik. Kremy do twarzy są delikatniejsze,nawilżające z antyzmarszczkowymi składnikami. Kremy do rąk intensywnie nawilżają i regenerują.

Długo by pisać;)

Ja w ogóle nie wycieram twarzy ręcznikiem 😀

Przypomnieliście mi ze muszę wyprać ręczniki cudowne jest to forum 😍

13 minut temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Tak. Różnią się składem.

Długo by pisać;)

No ale jak posmarujesz stopy zwykłym balsamem czy kremem do twarzy tez tragedii nie ma.

w jakims sensie ten podział ma sens , z 2 sporo w tym marketingu jakies wydzielone kremy do biustu (bezsens) itd. Albo krem do rak, często zostaje mi na rękach po prostu balsam po smarowaniu sie i wychodzi na jedno;)

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Lusesita Dolores napisał(a):

Smarujesz sobie buzię kremem do rąk?:)

Odwrotnie już spokojnie można:)

2 minuty temu, Lusesita Dolores napisał(a):

To ja z kolei nie wycieram ciała po prysznicu. 

Ja wycieram chusteczkami albo ręcznikiem papierowym bo nie chce mi sie tak często prac ręczników żeby mieć nowy codziennie 

Ja Lubie takie produkty które można użyć w wielu funkcjach, zwłaszcza w podróży. Np płynem do higieny intymnej z rossmana facelle można tez umyć twarz i umylam nim nawet raz włosy i było ok 😀

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No, sephora to najpierw musi być. A to miasto musi mieć pewnie sto albo 500 tysięcy xd

A co do skóry, jest różnica w kremach ale to wyczuje tylko skóra sucha, ja mam taką suchą że np niektory krem na ręce jest za słaby lub do stóp też za słaby :(

1 minutę temu, Lusesita Dolores napisał(a):

😲

😮 w sesensie Chodzi ci o to że higiena intymna to niby taka wrażliwa. Ale nadal 

:O

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Lusesita Dolores napisał(a):

😲

No 🙂 do twarzy sie nadaje lepiej niz niejeden rypacz:p a włosy to szczerze to mysle ze mogłabym nawet mydłem umyć 😃 kiedys sprawdzę 

Ps (bo te posty sie głupio sklejają a zmieniam trochę topic) Polecam wam masło do ciała z miodowej mydlarni są super 🙂 

6 minut temu, Dalila_ napisał(a):

No, sephora to najpierw musi być. A to miasto musi mieć pewnie sto albo 500 tysięcy xd

A co do skóry, jest różnica w kremach ale to wyczuje tylko skóra sucha, ja mam taką suchą że np niektory krem na ręce jest za słaby lub do stóp też za słaby :(

😮

No ten płyn jest do higieny intymnej:p wiec tam sie nic nie dzieje 😀odwrotnie bym nie uzyla czyli to twarzy jako intymna. Ale intymna jako do twarzy polecam:) konkretnie ten płyn bo jakies rypacze z SLS  no na pewno nie (ale to tym bardziej bym tego nie polecała do intymnej).

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

😮

Preparaty do higieny intymnej mają inne pH.

Używanie preparatu o odpowiednim pH sprawia, że skóra zachowuje optymalny odczyn który pozwala na jej naturalną ochronę przed drobnoustrojami

Edytowane przez Lusesita Dolores

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi