Skocz do zawartości
Nerwica.com

Derealizacja. Depersonalizacja.

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, brum.brum napisał(a):

@shadow_no a w pracy, jeśli masz ten stan np. kilka tygodni już - czujesz, że mniej możesz zrobić , czujesz spowolnione swoje ruchy? Kontakty z innymi osobami ograniczasz do minimum i skupiasz się na wykonywaniu tylko obowiązków ? Coś jakby autyzm? 

Z pracą jest u mnie trochę inaczej bo ja raczej samemu sobie zwykle wszystko planuje co mam robić. Mam "łączników" w firmach z którymi współpracuje ale jestem wolny elektron. Do jednego biura tylko wpadam regularnie raz w tygodniu ale też nie zawsze. Czasem się tam źle poczułem ale to objawia się tym że tracę kontakt z ciałem w głowie ale na zewnątrz czasem tego nie widać nawet. To już po tylu latach jest tak opanowane że czasem po prostu daje sobie na przeczekanie ten stan a jednocześnie robię nadal co robiłem np. prowadzę rozmowę dalej. Długotrwałe to i mnie nigdy nie występuje gdy biorę leki. Więc najdłużej takie ataki trwają max kilkadziesiąt minut a najczęściej są to bardziej minuty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To rzeczywiście masz przepracowany temat, potrafisz w tym stanie normalnie funkcjonować i z tego co piszesz wyłapujesz te stany jeszcze w zalążku. Wow szacun. U mnie potrafi to trwać miesiącami. No ale nigdy żadnej terapii nie miałem pod tym kątem. Biorę antydepresanty i Olcie . No to przede mną długa droga, jak widzę by było znośnie. Tak czy inaczej fajnie to co piszesz, bo rozumiem każde zdanie, znam te stany:) a taka świadomość też pomaga. Dzięki ☺️ ( jeśli pozwolisz, będę czasem o coś podpytywał w temacie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi