Skocz do zawartości
Nerwica.com

Wybiórcza niemoc

bei

Rekomendowane odpowiedzi

Co jeśli pod niektórymi względami wszystko wydaje się ok, a pod innymi nic nie jest ok?

Jak to jest, że od poniedziałku do piątku pracuje i na zewnątrz wydaje się, że sobie radzę. W piątek po pracy zasypiam, w sobotę wstaje z łóżka np. raz żeby skorzystać z toalety, (czasami nic nie jem bo w piątek zapewniłam żołądek np. chipsami) i dopiero w niedzielę po południu/wieczorem wstaje żeby pójść do kościoła. 

Od nie pamiętam kiedy nie sprzątałam mieszkania, jestem przerażona tym, że gdyby ludzie widzieli jak ono wygląda, to nikt nie chciał by żebym u niego wynajmowała, a może nawet pracowała. 

Co to jest? Czy to jest depresja?

Psychiatra powiedział, że nie umie mi z tym pomóc, endokrynolog, że to dobrze, że śpię w sobotę bo ona od tego jest. Chce jakimś sposobem przerwać to błędne koło.

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@bei a kiedy miałas ostatnio urlop? Taki dłuższy? U mnie też większość rzeczy robionych jest jakby automatycznie. A jak odpuszczę na chwilę kontrolę nad sobą to właśnie tak to wygląda jak u Ciebie w weekend.

Codziennie się w większości przypadków zmuszam do działania mimo zerowej energii i ktoś mi uświadomił, że powinno być lepiej po urlopie. A ostatni taki tygodniowy miałem ponad rok temu. Może to te słynne wyładowane baterie?

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W grudniu mieliśmy przerwę świąteczną więc z tydzień wolnego na pewno miałam.

Jak w sobotę mam umówione np. lekcje angielskiego to bez problemu bym na nie wstała, ale wystarczy żebym dostała info o odwołaniu lekcji, to już się raczej nie podniosę. 

Najchętniej to wzięłabym chyba na to jakieś leki, skoro i tak biorę, tylko szkoda, że na to nie działają.

Odkryłem, że odwaga to nie brak strachu, ale pokonanie go. Odważny człowiek to nie ten, kto nie czuje lęku, ale ten, kto przezwyciężył ten strach. 

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

54 minuty temu, bei napisał(a):

W grudniu mieliśmy przerwę świąteczną więc z tydzień wolnego na pewno miałam.

Jak w sobotę mam umówione np. lekcje angielskiego to bez problemu bym na nie wstała, ale wystarczy żebym dostała info o odwołaniu lekcji, to już się raczej nie podniosę. 

Najchętniej to wzięłabym chyba na to jakieś leki, skoro i tak biorę, tylko szkoda, że na to nie działają.

A badałas poziom wit D? 

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, shadow_no napisał(a):

A badałas poziom wit D? 

Badałam, miałam chyba dość niski poziom.

Nelson Mandela

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi