Skocz do zawartości
Nerwica.com

Marzenia a rzeczywistość

Anastazja 7

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Anastazja 7 napisał(a):

To źle myślisz i zanim kogoś będziesz oskarżać to trzeba mieć dowody

Kiedyś spróbowałam założyć ty 2 konto. Od razu miałam wiadomość od admina, że będzie usunięte.

Czy nie wszyscy są tu tak samo prześwietlani jak ja?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, seleneles napisał(a):

Mózg nie potrzebuje celów, wymyślasz je sobie, bo społeczeństwo ci tak wmówiło. Tak samo z tym szczęściem na drodze. Prawdziwe szczęście jest wtedy, gdy za niczym nie gonisz, tylko cieszysz się z chwili tu i teraz, niczego ci więcej nie potrzeba. Czasem osiągam taki stan relaksu. I miałbym go codziennie, gdybym miał nieograniczoną ilość pieniędzy. Nic bym nie musiał.

Zdecydowanie nie, ten stan to tylko przystanek po którym trzeba iść w coś dalej, bo inaczej to szczęście ci szybko minie.

Myślisz że tak by było przez to, że tylko czasami jesteś w miejscu w którym możesz odczuwać to szczęście z "tu i teraz". To nie działałoby w długim ciągu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale my się nie urodziliśmy po to, by za czymś pędzić... Ludzie myślą, że są wyjątkowi i muszą "rozwijać" świat i siebie. Usiądź na chwilę i rozejrzyj się. Jakoś przyrodzie i zwierzętom donikąd nie śpieszno. A jesteśmy na tej samej płaszczyźnie. Rozwój przychodzi samoistnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, conditioner napisał(a):

Zdecydowanie nie, ten stan to tylko przystanek po którym trzeba iść w coś dalej, bo inaczej to szczęście ci szybko minie.

Myślisz że tak by było przez to, że tylko czasami jesteś w miejscu w którym możesz odczuwać to szczęście z "tu i teraz". To nie działałoby w długim ciągu

Myślę, że działałoby, mając kupę kasy umożliwiającej wszystko w obecnej rzeczywistości, realizowałbym poboczne cele, takie jak zakup SUPa i deski surfingowej, sam surfing, zakup okularów VR, obżarstwo w Tajlandii i takie tam duperele.

Jak nie leżing na tej plaży, to na następnej. Właściwie marzy mi się leżenie całymi miesiącami w łóżku, do porzygu, ale nie płacą mi za leżenie.

Edytowane przez seleneles

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi