Skocz do zawartości
Nerwica.com

Silna Tęsknota(Nostalgia)...

Sensys

Rekomendowane odpowiedzi

ideały istnieją tylko w naszej głowie. Można tak wydealizować kogoś, że będzie dla nas niczym bóg. Jeżeli ktoś wydaje się nam perfekcyjny, cudowny i nie z tej ziemi, stworzony dla nas - wg mnie to ogromny sygnał alarmowy. Trza wiać, albo chociaż się ocknąć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 godzin temu, Verinia napisał(a):

ideały istnieją tylko w naszej głowie.

Jak go mówiła babka od algebry liniowej, ideały są tylko w pierścieniach. 

@Doktor Indor

Nooo ale ja tego nie czuję do nikogo, są dziewczyny które przywołują do pragnienie z jakiegoś powodu, ale wtedy każde zetknięcie z rzeczywistością jest bolesne. Coś we mnie wtedy dewaluuje odrazu taką osobę, muszę się mocno namęczyć, żeby nie oscylować pomiędzy idealizacją a dewaluacją. 

Kiedyś miałem sposób, że w ogóle dewaluowałem uczucia związane z romantyczną miłością, ale to też się sprawdziło na dłuższą metę. 

Mój mózg nie akceptuje odcieni szarości, ale to nie tylko w tym temacie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, MicMic napisał(a):

Jak go mówiła babka od algebry liniowej, ideały są tylko w pierścieniach. 

@Doktor Indor

Nooo ale ja tego nie czuję do nikogo, są dziewczyny które przywołują do pragnienie z jakiegoś powodu, ale wtedy każde zetknięcie z rzeczywistością jest bolesne. Coś we mnie wtedy dewaluuje odrazu taką osobę, muszę się mocno namęczyć, żeby nie oscylować pomiędzy idealizacją a dewaluacją. 

Kiedyś miałem sposób, że w ogóle dewaluowałem uczucia związane z romantyczną miłością, ale to też się sprawdziło na dłuższą metę. 

border

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 godzin temu, Doktor Indor napisał(a):

Dziś czując to, co czułem wtedy, poszedłbym w przeciwną stronę.

Jeden osiem l ci wyszedł xd

3 godziny temu, MicMic napisał(a):

Bos border xd

Godzinę temu, MicMic napisał(a):

No border lub autyzm. Może oba. 

Ogólnie chyba, bo ten opis border

12 godzin temu, Verinia napisał(a):

Jeżeli ktoś wydaje się nam perfekcyjny, cudowny i nie z tej ziemi, stworzony dla nas - wg mnie to ogromny sygnał alarmowy. Trza wiać, albo chociaż się ocknąć.

A to z kolei rowniez pasuje do tego, co gdzieś czytałam, ze gdy poznajemy osobę z borderline to się właśnie w jej lovebombing w koncu wierzymy, a potem ona znika bo jej adrenalina przejdzie, a my cierpimy i chorujemy lata

12 godzin temu, Verinia napisał(a):

Jeżeli ktoś wydaje się nam perfekcyjny, cudowny i nie z tej ziemi, stworzony dla nas - wg mnie to ogromny sygnał alarmowy. Trza wiać, albo chociaż się ocknąć.

A to z kolei rowniez pasuje do tego, co gdzieś czytałam, ze gdy poznajemy osobę z borderline to się właśnie w jej lovebombingu szybko zakochujemy, a potem ona znika bo jej adrenalina przejdzie, a my cierpimy i chorujemy lata

*

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Jeden osiem l ci wyszedł xd

Bos border xd

Ogólnie chyba, bo ten opis border

A to z kolei rowniez pasuje do tego, co gdzieś czytałam, ze gdy poznajemy osobę z borderline to się właśnie w jej lovebombing w koncu wierzymy, a potem ona znika bo jej adrenalina przejdzie, a my cierpimy i chorujemy lata

A to z kolei rowniez pasuje do tego, co gdzieś czytałam, ze gdy poznajemy osobę z borderline to się właśnie w jej lovebombingu szybko zakochujemy, a potem ona znika bo jej adrenalina przejdzie, a my cierpimy i chorujemy lata

*

Ale ja tak nie mam nigdy. Nie robię love bombing. Właśnie czuję, że ktoś, kogo moje emocje wybrały sobie jako obiekt idealizowania, nie spełnia tych oczekiwań. I to powoduje ból, prawie fizyczny, bo mój mózg widzi w każdym zachowaniu takiej osoby zagrożenie, że nie jest tym, co sobie to dziecko w środku wymyśliło. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, MicMic napisał(a):

Ale ja tak nie mam nigdy. Nie robię love bombing. Właśnie czuję, że ktoś, kogo moje emocje wybrały sobie jako obiekt idealizowania, nie spełnia tych oczekiwań. I to powoduje ból, prawie fizyczny, bo mój mózg widzi w każdym zachowaniu takiej osoby zagrożenie, że nie jest tym, co sobie to dziecko w środku wymyśliło. 

Oj ja mówię tylko o artykule jakimś co czytalam. Nie mam pojęcia czy każdy border robi lovebombing, pewnie nie. Ale twoja odpowiedź znów pasuje do bordera opis

Idealizacja na zmianę z dewaluacja, i strach przed bliskością jedniczesnie ze strachem przed stratą tej osoby ze nas zawiedzie

Edytowane przez Dalila_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Oj ja mówię tylko o artykule jakimś co czytalam. Nie mam pojęcia czy każdy border robi lovebombing, pewnie nie. Ale twoja odpowiedź znów pasuje do bordera opis

Idealizacja na zmianę z dewaluacja, i strach przed bliskością jedniczesnie ze strachem przed stratą tej osoby ze nas zawiedzie

9 minut temu, Verinia napisał(a):

love bombing to bardziej narcyz robi

No ok, ale co to zmienia? Border czy lekki border czy autysta, może też po tych terapiach już jestem mniejszym borderem... Ale jako z tego moral? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

58 minut temu, MicMic napisał(a):

No ok, ale co to zmienia? Border czy lekki border czy autysta, może też po tych terapiach już jestem mniejszym borderem... Ale jako z tego moral? 

Hm, nie wiem czy jest, zaburzenie osobowości zawsze bedzie, może trzeba też zawsze na terapię? Nie mam pojecia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi