Skocz do zawartości
Nerwica.com

Nietypowe objawy fizyczne - co to jest?

Michaaal

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

W ogromnym skrócie z powodu bardzo silnych zaburzeń lękowych, ktore odziedziczyłem i z ktorymi walczę od dziecka (dziś mam 35 lat) od 20 lat przyjmuję różnego rodzaju leki. Niestety z powodu choroby autoimmunologicznej i nieoiżności przyjmowania wielu leków jak np. ssri, od 10 są to benzodiazepiny - w pełni pod kontrolą lekarza.

Do sedna. Od półtora roku zaczął męczyć mnie objaw, ktorego nikt nie potrafi zdefiniować, nazwać, leczyć... Bardzo przypomina akatyzję, jednak nią nie jest (przynajmniej nie w pełni). Moje ciało jakby było w ciągłym fizycznym pobudzeniu. Jakby się chciało ruszać w środku, taki wewnętrzny niepokój, dużo bardziej fizyczny niż psychiczny, niesamowicie męczący. Od akatyzji na pewno odróżnia go fakt, iż ruch nie przynosi ulgi, bardziej skupienie na czymś konkretnym, np ciągłe sprawdzanie czegoś w telefonie.

Jest to obecnie moje największe cierpienie. 
Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym? Każde doświadczenie byłoby niezmiernie pomocne, nie wyobrażam trwania w tym objawie przez kolejne lata, ale nikt nie wie co mogłoby mi pomóc i czym ten objaw dokładnie jest.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No ja mam coś podobnego w sumie, zwykle w nocy i wtedy nie śpię. Jakieś głupoty robię, jak dziś w nocy 4, 5, to słucham raperów polskich szukając fajnego głosu. Ale to nie jest w każdą noc, jak często masz to pobudzenie?

I to niepotrzebne głupoty są których nigdy nie robię xD

Spytam jak często, ale nic więcej nie pomogę. To może być nerwicowe tak samo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi