Skocz do zawartości
Nerwica.com

Ciekawe artykuły, strony, podcasty, filmiki.

Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

☕ Dzień Dobry.

Ten temat tworzę po to, by stał się on zbiorem ciekawych artykułów, stron, podcastów, wywiadów, filmików z yt, albo książek. Tematy są dowolne. Przykłady: naukowe, pseudonaukowe, psychologiczne, polityczne, ciekawostki, przepisy, wywiady. Coś co Wam wpadło w oko bądź ciekawi od dawna. 

Na dzisiejszy stół kładę stronę zmianynaziemi.pl. Podaję...

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/nuklearny-wyscig-zbrojen-wchodzi-w-nowa-faze-rosja-testuje-bron-apokalipsy-trump

https://zmianynaziemi.pl/wiadomosc/elon-musk-znowu-szokuje-swiat-praca-bedzie-opcjonalna-dochod-gwarantowany-zmieni-wszystko

...przykładowe artykuły, które można przeczytać na tej stronie.

Mam jeszcze pytanie. Czy wie ktoś od jakich książek bądź artykułów zacząć, by zdobyć wiedzę na temat astronomii i fizyki?

właśnie pobrałam ebooka S. Hawkinga " Krótkie odpowiedzi na wielkie pytania". Czytał ktoś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, fajny pomysł 🙂

Ja dużo słucham/czytam aby spróbować zrozumieć świat/wszechświat. Na marginesie te wykłady, książki bardzo pomogły mi powoli wychodzić z choroby (oczywiście od momentu gdy byłem już w stanie słuchać/czytać)

Polecam wykład Fizyka a wiara. Wykład prof. Krzysztofa Meissnera 

Daje do myślenia 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

33 minuty temu, miL;) napisał(a):

Cześć, fajny pomysł 🙂

Ja dużo słucham/czytam aby spróbować zrozumieć świat/wszechświat. Na marginesie te wykłady, książki bardzo pomogły mi powoli wychodzić z choroby (oczywiście od momentu gdy byłem już w stanie słuchać/czytać)

Polecam wykład Fizyka a wiara. Wykład prof. Krzysztofa Meissnera 

Daje do myślenia 🙂

Dzięki 💗 obejrzę 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele lat temu czytałem "Krótką historię czasu" S. Hawkinga... ciężko się trawi bo to był niesamowity umysł 🙂

Ciekawy jest też Roger Penrose ale polecam Maissnera bo jest chyba najbardziej zrozumiały dla przeciętnego poszukiwacza wiedzy 🙂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

19 minut temu, miL;) napisał(a):

Wiele lat temu czytałem "Krótką historię czasu" S. Hawkinga... ciężko się trawi bo to był niesamowity umysł 🙂

Ciekawy jest też Roger Penrose ale polecam Maissnera bo jest chyba najbardziej zrozumiały dla przeciętnego poszukiwacza wiedzy 🙂

Okay. Pozwól, że zrobię screena 🌹

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi