Skocz do zawartości
Nerwica.com

Kompleksy z powodu włosów

Raccoon

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Verinia napisał(a):

Hehe. No ja mam podobnie. Dobra, już teraz zapuszczam. Do świąt będą długie. Po tygodniu jednak dotykam te włosy i czuje, że są spalone od wiecznego rozjaśniania, farbowania i prostowania. Ścinam.

Przeważnie noszę do ramion. Teraz mam czarne. Grzywka mi odrosła i dobrze. Bardzo źle wyglądam w grzywce. Lubię ewentualnie dłuższą grzywkę, taką kurtynę. No ale co. Lubię włosy do ramion, lubię też dłuższe. Bardzo długich nie lubię.

Kupuję lepsze odżywki. Kiedyś często olejowałam włosy. Co jakiś czas robię prostowanie keratynowe. Potem nie muszę używać prostownicy. Błyszczą się i są miękkie w dotyku. NIe chcę już nic zmieniać. Ani rozjaśniać, ani znowu iść w rude.

Mam fajne czarne. Do brwi mi pasują, bo też naturalnie są czarne. Tato ma czarne. Dużo osób mówi, że czarny kolor to mój kolor. Także no... zapuszczam, albo inaczej - zaczynam dbać o swoje włosy. Polecam każdemu odżywkę z Anwen - emolientowa róża i całą tę serię. Zresztą ja mam jakąś obsesję na punkcie róży xD Świetnie zmiękcza włosy, dużo olejów i wygładza bez silikonów.

Teraz mam chyba średnioporowate włosy. Po rozjaśnianiu były wysokoporowate. I nic nie pomagało ich wygładzić. Ani prostowanie na olejkach, ani odżywki. NIC. No nic dziwnego, były zniszczone. No to mamo, bierz maszynkę i mi zetnij.

Ścina całość z tyłu na równo. Robi się lekki Long Bob i wygląda super. Nie lubię chodzić do fryzjerów. Zawsze zrobią tak, że mi się nie podoba i ścinają o 10cm więcejxDDDDDDD??? co do cholery.

Najpiękniejsze włosy to umyte, świeże, pachnące wlosy i zadbane, bez zniszczeń. 

Z natury jestem falowano-kręcona. Skręt mam, delikatny.. O takie włosy trzeba mocno harować. Dużo schodzi mycie, modelowanie, i za każdym myciem włosy wyglądają trochę inaczej. Fajne są, no ale, chyba wolę siebie w prostych.

Kiedyś podobały mi się u gości długie włosy. A teraz bardzo mi się podobają ciemne włosy na żelu i zaczesane do tyłu.

Tylko, że prawie nikt tak nie chodzi, dlatego szukam i cykam z nim fotę 😄

O ja znam takich co się tak czesza. W mieście dużo się tak czesze. O ile wiem o co chodzi. Ja wolę jak są nie zaczesane, jak sa rozwichrzone. I można je przyjemnie ręka przeczesywac i inne xd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Cień latającej wiewiórki napisał(a):

Nie, to nie ja :D To Till Lindemann. Choć miałem kiedyś (jeszcze w szkole) podobne włosy. Tylko mniej jajowatą głowę :D

Właśnie takie włosy lubię, ale bardziej lubię gdy włosy są długie na całej głowie 😛

_ (18).jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi