Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spam działu PAROKSETYNA

AnnoDomino34

Rekomendowane odpowiedzi

20 godzin temu, Catriona napisał(a):

To akurat są wymówki. Kto chce znajdzie sposób, kto nie chce znajdzie powód. Na oddziale było ok 30 osób, niektóre też miały rodzinę i małe dzieci. Standardowy pobyt trwa 3 miesiące, kto chce i się kwalifikuje może wydłużyć, kto nie chce może wyjść po 3 miesiącach. 90% pacjentów kwalifikujących się do przedłużenia terapii prosiło o nie, nawet matki/ojcowie mający dzieci. 
Mi to ogólnie dynda, jak ktoś chce brać leki do końca życia i skakać z leku na lek, jego sprawa. Ja nie chciałam. I tak późno odstawiłam leki, bo zarówno terapeutka jak i lekarz z poradni leczenia zab. snu już 4-5 lat temu sugerował, że można by spróbować z nich zejść bo bez sensu je brać do końca życia. Zresztą akurat lekarz z poradni nawet kazał wyrzucić leki, bo niektóre nasilały problemy z bezsennością.

Ludzie co wy tak z tymi lekami to nie narkotyki ani bezno!!

20 lat biore regularnie wszystko badam winiki idealne, nic się nie działo, durny byłem ze lekarza posłuchałem

Zrozumcie że leki na nasza głowę to normalna sprawa do końca zycia

masz nadciśnienie ? bierzesz leki do końca życia

masz anemie? bierzesz leki do końca zycia

masz cukrzyce? bierze leki

Masz wysoki cholesterol dziedziczny? bierzesz leki statyny do końca zycia

I nikt nie ma do tego żadnego ale, ale jak bierzesz leki na zaburzenia w głowie to wiekie halo, że to zło, nie wolno , tylko psychoterapia Ci pomoże

Jezeli lek zaskoczy i DZIAŁA, to do cholery niech  działa do końca życia, po co kombinować, ja kombinowałem zszedłem z niego i już nic nigdy nie zaskoczyło, teraz jakbym cofnął czas z uśmiechem na ustach brałbym dalej paroksetyne i cieszył się zyciem a tak to jestem w czarnej dupie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 godzin temu, Catriona napisał(a):

Jak lekarz Ci wmawia, że mając anemie musisz brać leki do końca życia to zmień lekarza, bo ewidentnie coś tu poszło nie tak xDDDD

Tak sorbifor musi byc brany do końca życia bez niego trafia sie do szpitala na przetoczenie krwi w stanie krytycznym, co cie w tym bawi? doedukuj sie co to znaczy genetyczne uposledzone wchłanianie żelaza i niedokrwistość,  i powodzenia w suplementacji, dała tyle , że karetka zawiozła na oiom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, AnnoDomino34 napisał(a):

Tak sorbifor musi byc brany do końca życia bez niego trafia sie do szpitala na przetoczenie krwi w stanie krytycznym, co cie w tym bawi? doedukuj sie co to znaczy genetyczne uposledzone wchłanianie żelaza i niedokrwistość,  i powodzenia w suplementacji, dała tyle , że karetka zawiozła na oiom

Człowieku xD miałam anemię, supelementacja żelaza max 6 miesięcy, najczęściej 3 miesiące w zupełności wystarczą. Jak się nie podnosi to się szuka przyczyny niewchłaniania żelaza a nie pakuje coś co się i tak nie przyswaja widocznie.
Ja się nie muszę doedukowywać bo egzamin dyplomowy na studiach pisałam z hematologii i przerobiłam niedokrwistości o których Ty nawet nie słyszałeś i nie wiesz że istnieją.

Edytowane przez Catriona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

23 godziny temu, Catriona napisał(a):

Człowieku xD miałam anemię, supelementacja żelaza max 6 miesięcy, najczęściej 3 miesiące w zupełności wystarczą. Jak się nie podnosi to się szuka przyczyny niewchłaniania żelaza a nie pakuje coś co się i tak nie przyswaja widocznie.
Ja się nie muszę doedukowywać bo egzamin dyplomowy na studiach pisałam z hematologii i przerobiłam niedokrwistości o których Ty nawet nie słyszałeś i nie wiesz że istnieją.

no to źle Cie edukowali, bo idąc za Twoimi zaleceniami doprowadziłabyś do śmierci pacjenta

jesli po lekach żelazo jest na stabilnym poziomie, a po przerwaniu wraca silna anemia i hemoglobina w okolicy 3 pkt na pograniczu smierci klinicznej i w szpitalu po kompleksowych  badaniach  wpisują w kartotece , że brak przyczyny niewchłaniania, - zaburzone wchłanianie żelaza - lek wskazany dozywotnio.

To nie jesteś lekarzem, żeby przerwać to i suplementowac się i trafiać  potem na oiom na przetoczenie krwi

Skoro dwa razy w kartotece były zalecenia i efekty badań niedokrwistości to lekarz ma większa wiedze niż ty 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi