Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

lily was here

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde do mnie jedna gitarzystka Jackie napisała z Anglii na whatsapp, że jakis koncert gra w piątek i czy nie pogram z nia na perkusjionaliach, a ja ze nie dam rady, bo jestem w PL i mi smutno, ehh ;/ musialem odmówić :( 

Kiedyś mnie słyszala, jak gralem w jazz klubie i się jej spodobalo i zagadała do mnie i numer wzięła mój. Szkoda. 

Może gdy wrócę, to będzie kolejna szansa. Smutno mi, że mnie to ominie. No trudno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Elciaa napisał(a):

Za mało jęczysz ostatnio

😂

35 minut temu, libed napisał(a):

to nie jest wymyslone pdo wplywem ciepla jak przykryjesz nogi i braku ruchu naczynia sie poszerzaja i krew je blokuje

jak mialem zakrzepice w nodze i o tym nie wiedzialem to wlasnie mialem ten zespol niesp[okojnych nog i skurcze w nocy albo po locie mnie lapaly a po tym jak sie wyleczylem to juz nie wiec to nie sciema bo ja nie wiedzialem ze mi sie cos w nodze zepsulo przez dlugie tygodnie zanim nie zaczela bolec,  wiec nie moglem miec zadnej autosugestii a leki na jedno i drugie sa podobne np. diosmina 

to faktyczny objaw choroby jakiejs zylnej albo krwi jest tylko ci ludzie o tym nie wiedza bo skad 

I każde ruszanie noga z różnych powodów to jest to słynne niespokojne nogi leczone jakimis dropsami z apteki?😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Elciaa napisał(a):

Za mało jęczysz ostatnio

a to taki gagatek:D kiedys iskra mu jeczala do telefonu teraz on tobie

a ja glupi sadzilem ze to z dobrego serca dostal prezent :D

jednak nie ma na tym swiecie nic za darmo :D

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, lily was here napisał(a):

😂

No do słuchawki

Teraz, libed napisał(a):

Za darmo to teraz nawet w morde nie chcą dac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, lily was here napisał(a):

😂

I każde ruszanie noga z różnych powodów to jest to słynne niespokojne nogi leczone jakimis dropsami z apteki?😄

nie, tylko to w nocy jak przykryjesz nogi koldra i tylko w tej nodze w ktorej masz cos nie tak i tylko ta noga lapie skurcze chociaz jak sie odwodnisz to moga obie nogi i jak przykryjesz jedna to ta jedna powinna dawac takie uczucie ze miusisz ruszac bo pod wplywem tem sie powieksza zyla i krew tam gromadzi i nie odplywa. 

ty mylisz pojecia jak siedzisz i pod biurkiem ruszasz to moze byc nawyk albo z nudy z drugiej strony badanie krzepliwosci krwi jest drogie kosztuje tysiace i malo kto badania genetyczne dobrze opisze wiec wiele osob ma nadkrzepliwosc a nie wie dopiero w ciazy wychodzi albo jak ktos zatoru zakrzepu dostanie i tyle. 

nie wiem ile procent populacji ma ale jednak jest to pewien znaczny odsetek jakies problemy z krzepliwoscia albo np. za malo wody pije. masz skurcze znaczy ze masz problem skurcz sie nie bierze znikąd jak nie masz skurczy a ruszasz noga to tik pewnie jakis

moim zdaniem to skurcze sa decydujace jak ktos ma niespokonjne nogi i co jakis czas w nocy dostaje silnego skurczu to lepiej isc do lekarza i to tez odpowiedniego bo jak pojdzie do ogolnego to mu powie ze histeryzuje 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Elciaa napisał(a):

No do słuchawki

Za darmo to teraz nawet w morde nie chcą dac

A on jęczy tak na zasadzie, że nie chce mu się do pracy się jęczy czy jakoś tak fajniej 😄

Teraz, libed napisał(a):

nie, tylko to w nocy jak przykryjesz nogi koldra i tylko w tej nodze w ktorej masz cos nie tak i tylko ta noga lapie skurcze chociaz jak sie odwodnisz to moga obie nogi i jak przykryjesz jedna to ta jedna powinna dawac takie uczucie ze miusisz ruszac bo pod wplywem tem sie powieksza zyla i krew tam gromadzi i nie odplywa. 

ty mylisz pojecia jak siedzisz i pod biurkiem ruszasz to moze byc nawyk albo z nudy z drugiej strony badanie krzepliwosci krwi jest drogie kosztuje tysiace i malo kto badania genetyczne dobrze opisze wiec wiele osob ma nadkrzepliwosc a nie wie dopiero w ciazy wychodzi albo jak ktos zatoru zakrzepu dostanie i tyle. 

nie wiem ile procent populacji ma ale jednak jest to pewien znaczny odsetek jakies problemy z krzepliwoscia albo np. za malo wody pije. masz skurcze znaczy ze masz problem skurcz sie nie bierze znikąd jak nie masz skurczy a ruszasz noga to tik pewnie jakis

To Ty mylisz pojęcia 😄

To że ktoś ma jakaś przypadłość zw z nogami nie oznacza że to sa te niespokojne nogi od razu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proszę bardzo oto opis handlowy tego ‚zespolu’, totalny wór, wszystko i nic:

Zespół niespokojnych nóg (RLS) – przyczyny, objawy, leczenie

Zespół niespokojnych nóg (restless legs syndrome – RLS) to zbiór objawów neurologicznych związanych z przymusem poruszania kończynami dolnymi w trakcie spoczynku. Uważa się, że RLS może dotyczyć nawet 8% populacji i jest częstą przyczyną bezsenności. Jak dotąd, dokładne przyczyny występowania zespołu niespokojnych nóg nie zostały dokładnie wyjaśnione, choć wiadomo, że może posiadać on podłoże genetyczne, być związany z niedoborem żelaza lub przyjmowaniem niektórych leków. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Totalne pierdu pierdu, piękne to ‚niewiadome pochodzenie’ tego zespołu 😄

ani słowa o krążeniu jak sobie doczytasz 

Ty masz problem z logika libed, to że Ty z konkretnego powodu który sobie sam zdiagnozowałeś ruszałeś noga nie oznacza że miałeś zespół niespokojnych nóg! 

Czyli jakiś wymyślony bzdet 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja to łażę tyle, bo kiedyś mieszkałem kilka lat w namiocie i codziennie musiałem chodzić kilometry, żeby coś zjeść albo iść się spotkać z kolegą jakimś i tak kilka lat i mi zostało już. :D 

Kiedyś tez zwiedzalem tam, i łaziłem wszędzie, gdzie się da. Fajnie, że mam zdrowe nogi i juz mnie nie bolą.

Potem nawrót do namiotu, gdy juz bylo ciemno i oglądanie gwiazd po drodze. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

‚Neurologiczne’, ‚nie wiadomo czemu’.  No nie wiem jak was, ale mnie przekonali.

jak będę wymyślała schorzenie pod gotowy lek to też napisze - takie coś z takim czymś bez takiego czegoś niewiadomego pochodzenia :D

Edytowane przez lily was here

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, libed napisał(a):

jednak nie ma na tym swiecie nic za darmo :D

Przecież mówiłem, że stękanie kosztuje. Za odpowiednią stawkę, to ja nawet tobie mogę postekac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, lily was here napisał(a):

Proszę bardzo oto opis handlowy tego ‚zespolu’, totalny wór, wszystko i nic:

ja ci mowie z obserwacji a nie zeby sprzedac fotowoltaike :D moje obserwacje sa inne niz w ulotce i moim zdaniem sa logiczne mialem przez pare miesiecy czasami skurcze itd. i pozniej jak dostalem zakrzepicy to wszystko minelo na zawsze po wyleczeniu, nadal jak czasami sie odwodnie to czuje ze za chwile bede mial skurcz i juz prostuje palce, ododnienie powoduej wlasnie to samo czyli masz gesta krew. 

raz dlugo biegalem itd. malo pilem poszedlem na basen i tez zlapal mnie skurcz a normalnie ja nigdy zadnych skurczy nie mam i nie ruszam nogami, co najwyzej chodze ale to tylko jak rozmaiwam przez telefon bo rozmawianie przez tel. mnie nudzi

to co sprzedaja to np. dih ja to dostalem o chirurga wlasnie tez na zakrzepice to jest diosmina wiec leki na krzepliwosc pomagaja w tym rls pewnie i dlatego je sprzedaja

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ani słowa o krążeniu jak sobie doczytasz 

juz napsialem ze to moje obserwacje ojciec naszego wspolnego znajomego tez mial to samo ciagle rls a jak mu dali jakies leki na krzepliwosc bo mial jakis zator plucny to rls mu magicznie minal. 

moze producenci lekow jeszcze na to nie wpadli nie wiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, libed napisał(a):

ja ci mowie z obserwacji a nie zeby sprzedac fotowoltaike :D moje obserwacje sa inne niz w ulotce i moim zdaniem sa logiczne mialem przez pare miesiecy czasami skurcze itd. i pozniej jak dostalem zakrzepicy to wszystko minelo na zawsze po wyleczeniu, nadal jak czasami sie odwodnie to czuje ze za chwile bede mial skurcz i juz prostuje palce, ododnienie powoduej wlasnie to samo czyli masz gesta krew. 

raz dlugo biegalem itd. malo pilem poszedlem na basen i tez zlapal mnie skurcz a normalnie ja nigdy zadnych skurczy nie mam i nie ruszam nogami, co najwyzej chodze ale to tylko jak rozmaiwam przez telefon bo rozmawianie przez tel. mnie nudzi

to co sprzedaja to np. dih ja to dostalem o chirurga wlasnie tez na zakrzepice to jest diosmina wiec leki na krzepliwosc pomagaja w tym rls pewnie i dlatego je sprzedaja

ale czy Ty rozumiesz że ja nie neguje faktu że można mieć problem z nogami z pierdyliarda powodów tylko neguje ten wymyślony przez marketingowców zespół?

Może inaczej - czy swoje problemy leczyłeś tym lekiem na zespół niespokojnych nóg z reklamy?😄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

‚Neurologiczne’, ‚nie wiadomo czemu’.  No nie wiem jak was, ale mnie przekonali.

jak będę wymyślała schorzenie pod gotowy lek to też napisze - takie coś z takim czymś beż takiego czegoś niewiadomego pochodzenia :D

no wiadomo ze chca sprzedac wiecej wiec i tym z nerwica czy z tikami wciskaja leki ja tylko mowie ze te laki typu dih wzmacniajace naczynia pomagaja tym ktorzy ruszaja nogami z powodow zwiazanych z krazeniem

4 minuty temu, Malowany_ napisał(a):

Przecież mówiłem, że stękanie kosztuje. Za odpowiednią stawkę, to ja nawet tobie mogę postekac.

to ja wole zaplacic zebys mi nie stekal :D 

Nie mam środków 😜

bylo nie wydawac na pierdoly nastepnym razem odloz na malowanego to sie przekonasz :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi