Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalone precle z pieprzem i ziemniakami

Krejzi1

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, Krejzi1 napisał(a):

Dokładnie. A najbardziej obrzydliwe jest napędzanie strachu. A jak kogos skutecznie straszysz to już łatwo go zmanipulować 

Mysalam ze dla wolnorynkowca zaden piniondz nie smierdzi 😄

no lepsza taka praca niz zadna jak sa frajerzy ktorzy za to placa to niech placa co nie znaczy ze kazdy chce kazda prace wykonywac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

21 minut temu, Lucy32 napisał(a):

A jeszcze nie dawno tak witano ukraincow,a dzis juz polowa spoleczenstwa w Polsce ma ich dosc.A taka byla akcja,brano ich do domów samochodami spod granicy.A dzis jaki hejt na nich.To normalne ,ze jak ktos chce ci cos zabrac,to sie okopujesz.I najpierw trzeba coś poznac z bliska i w odpowiedniej ilosci czasu.A nie ze pojade na wakacje do Egiptu (przykladowo)i od razu sie zakocham w arabach.Pomieszkaj z nimi na dluzej ,poznaj ich blizej.I wtedy miej swoje zdanie.Gdy ukraincom daje sie wiecej niz rodowitym Polakom,to naturalnym jest ze rodzi sie niechec do nich.Ze zyja na wasz koszt i jeszcze maja dodatkowe bonusy.

przeciez to nagonka tych ktorzy nigdy nikogo nie brali i nie pomagali chca politycznie zyskac na tej nagonce bo to modne takei pieprze na pewno przyklaskuja. beneficiarze sie boja o swoje zasilki i oni najglosniej krzycza precz z obcymi. 

kto chcial to bral nikogo nie zmuszali 

ale ja nie potrzebuje wsrod nich mieszkac to ty mieszkasz wsrod nich i to twoj problem ktorego niemcy czesto nie widza bo pewnie nie mieszkaja tam gdzie ty. 

ale co sie daje wiecej tym ukraincom bo nie rozumiem teog argumentu ? 

o zyciu na nasz koiszt zwykjle krzycza bezrobotni beneficiarze ktorzy sami sa pasożytami. ja tam wole dawac na ludzi uciekajacych przed wojna niz na polskich leni ktorzy maja gromade dzieci a niegdy nie pracowali powinno sie deklarowac na co sie chce przeznaczac % swoich podatkow i po problemie. jak ktos cale zycie w pl mieszka zna jezyk i walczy na smierc i zycie z jakims ukraincem o zasilki to znaczy ze jesty nieudacnzikiem i tyle i zawsze nim bedzie jak nie ukrainciec to kto inny mu zawsze bedzie przeszkadzal. 

Edytowane przez libed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak do twojego kraju przyjezdza obcokrajowiec ktory nie zna jezyka i zabiera ci prace to znaczy ze jestes nieudacnzikiem po prostu i do zadnej pracy sie nie nadajesz i przez cale zycie niczego sie nie nauczyles za co ktos by zaplacil. 

na ukraincach zarabiamy 12 miliardow rocznie sa znacznie bardziej dochodowi niz polacy bez pracy albo np. rolnicy czy gornicy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Ciekawe kto by robił w tych wszystkich zabkach i innych usługach za takie pieniądze gdyby nie Ukraińcy 

żabka to nie powinna w ogole istniec bo to forma niewolnictwa daja tepym ludziom sklepy wpedzaja ich w dlugi i oni pracuja pozniej od switu do nocy czesto za darmo albo pol darmo bo nie maja za co sie od tej żabki uwolnic. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

14 minut temu, libed napisał(a):

żabka to nie powinna w ogole istniec bo to forma niewolnictwa daja tepym ludziom sklepy wpedzaja ich w dlugi i oni pracuja pozniej od switu do nocy czesto za darmo albo pol darmo bo nie maja za co sie od tej żabki uwolnic. 

To jest odrębny temat, chodzi mi o te prace ktorych jakos za bardzo nikt z naszych nie chce wykonywać ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale mi chodzilo bardziej o porownanie.Ze przyjąć przyjęli,ale  z czasem juz zrodzila sie nienawisc.Juz maja ich dosc. @Krejzi1wystarczy fb włączyć i jest hejt na ukraincow.To co dopiero jak jeszcze przybędą ci z innych krajow.A oni niewiadomo czy chetnie popracują.Niektorzy nawet nie chca sie jezyka uczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

Ale mi chodzilo bardziej o porownanie.Ze przyjąć przyjęli,ale  z czasem juz zrodzila sie nienawisc.Juz maja ich dosc. @Krejzi1wystarczy fb włączyć i jest hejt na ukraincow.To co dopiero jak jeszcze przybędą ci z innych krajow.A oni niewiadomo czy chetnie popracują.Niektorzy nawet nie chca sie jezyka uczyc.

Fb to ściek. Serio ja licze na to, ze ci ludzie którzy tam piszą takie bzdury pod imieniem i nazwiskiem nie są jednak reprezentatywni, bo naprawdę można sie załamać.

Ja w swoim otoczeniu nie znam hejterow Ukraińców, raz kolezanka narzekała coś o miejsca w przedszkolu ze ciężko. ale generalnie to nakręcanie to glownie internet.

no migracje były i będą, Polacy tez nie maja wspaniałej opinii na emigracji (ja akurat mogę wypowiedzieć sie o Francji), wiec pewnie jak żyjesz na emigracji wiesz jakie to jest uczucie ‚sprawiedliwosci’, jak cie wrzucają do 1 wora z jakims ochlejusem a w przypadku Niemiec to zapewne złodziejem aut;)

Polska historycznie chyba nigdy nie była jakaś super homogeniczna

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, libed napisał(a):

przeciez to nagonka tych ktorzy nigdy nikogo nie brali i nie pomagali chca politycznie zyskac na tej nagonce bo to modne takei pieprze na pewno przyklaskuja. beneficiarze sie boja o swoje zasilki i oni najglosniej krzycza precz z obcymi. 

ale ja nie potrzebuje wsrod nich mieszkac to ty mieszkasz wsrod nich i to twoj problem ktorego niemcy czesto nie widza bo pewnie nie mieszkaja tam gdzie ty. 

o zyciu na nasz koiszt zwykjle krzycza bezrobotni beneficiarze ktorzy sami sa pasożytami. ja tam wole dawac na ludzi uciekajacych przed wojna niz na polskich leni ktorzy maja gromade dzieci a niegdy nie pracowali powinno sie deklarowac na co sie chce przeznaczac % swoich podatkow i po problemie. jak ktos cale zycie w pl mieszka zna jezyk i walczy na smierc i zycie z jakims ukraincem o zasilki to znaczy ze jesty nieudacnzikiem i tyle i zawsze nim bedzie jak nie ukrainciec to kto inny mu zawsze bedzie przeszkadzal. 

Nie prawda najbardziej pracujacym Niemcom przeszkadza rozdawnictwo ich pieniedzy.Ja tez pracuje i nie jestem na zasilku jak próbujesz sugerowac.Pewno dla ciebie wszyscy Polacy zyjacy za granicą to menele i siedzacy na zasilkach. 1/3 z wyplaty idzie na podatki.Wyobraz to sobie jaki wkurw maja ludzie pracujacy wlasnie.Im wiecej zarobisz ,tym wiecej ci skroja.i na co to idzie?Wlasnie na tych co nie lubia pracowac w wiekszosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poza tym przy tym leku przed muslimami to chyba już lepszy zbliżony mimo wszystko kulturowo Ukrainiec.

jak taka wielka grupa ludzi przyjeżdża do danego kraju to zawsze będą jakies tarcia i lęki, to jest normalne, ale co jest obrzydliwe to podsycanie tego wszystkiego i nakręcanie ludzi przeciwko sobie poprzez internet, trolle, fejki, przerysowywanie itd.

Edytowane przez Krejzi1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, libed napisał(a):

Nie prawda najbardziej pracujacym Niemcom przeszkadza rozdawnictwo ich pieniedzy.Ja tez pracuje i nie jestem na zasilku jak próbujesz sugerowac.Pewno dla ciebie wszyscy Polacy zyjacy za granicą to menele i siedzacy na zasilkach. 1/3 z wyplaty idzie na podatki.Wyobraz to sobie jaki wkurw maja ludzie pracujacy wlasnie.Im wiecej zarobisz ,tym wiecej ci skroja.i na co to idzie?Wlasnie na tych co nie lubia pracowac w wiekszosci.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Lucy32 napisał(a):

no a statystyczny uzytkownik fejsa to kto ? no wlasnie wiec czego sie spodziewac innego siedza kury domowe ogladaja seriale ciagna benefity nudzi im sie to nadaja na obcych bojac sie o wlasne zasilki

poa tym wiele profili to jakies automaty taki matecki z pisu zawiaduje 10k kont na fejsbuku wiec nadal wyciagaj wnioski z tego co tam napisane :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Lucy32 napisał(a):

Czyli wszystko sprowadza sie do pracy. Tez mnie wkurwia pracowanie na nieroba niezależnie od tego kim jest. Zgadzam sie ze utrzymywanie przyjezdnych którzy nic nie robią to skandal ale akurat Ukraińcy pracują 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Lucy32 napisał(a):

Facebook będzie Ci podrzucał takie treści, bo tak jest zaprojektowany. To jest model biznesowy oparty na robieniu kasy przez skłócanie ludzi i zbieraniu ich danych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

no ja wiem ze przeszkadza rozdawnictwo jak nie mieli innych to i na polakow narzekali ze zasilki wyludzaja. 

ja wiem na co niemcy narzekaja tylko co to ma do naszej dyskusji ? na ukraincow beneficiarzy tez narzekaja niemcy ale w pl ukrainie3c nie ma zadnych benefitow dlatego juz dawno beneficiarze wyjechali do niemiec. przyeciez my na poczatku mielismy ich ponad milion a teraz niemcy maja wiecej niz my bo wlasnie nieroby tam pojechaly. 

zabrac zasilki i obcokrajowcom i polakom ja od zawsze to powtarzam :D to uzdrowi budzet i wszystko. zlikwidowac zasilki zamiast podsycac lek przed obcymi ktorzy maja przyjechac po te zasilki :D 

likwidacja zasilkow wszystko rozwiazuje. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, libed napisał(a):

no a statystyczny uzytkownik fejsa to kto ? no wlasnie wiec czego sie spodziewac innego siedza kury domowe ogladaja seriale ciagna benefity nudzi im sie to nadaja na obcych bojac sie o wlasne zasilki

poa tym wiele profili to jakies automaty taki matecki z pisu zawiaduje 10k kont na fejsbuku wiec nadal wyciagaj wnioski z tego co tam napisane :D

A czy ja gdzies napisalam ze siedzę na fb 24 godziny na dobe i śledzę wszystkie wpisy?wystarczy raz w tyg zajrzec i sie widzi co piszą.Nawet rzuca sie samo w oczy.

1 minutę temu, Żaba Monika napisał(a):

Facebook będzie Ci podrzucał takie treści, bo tak jest zaprojektowany. To jest model biznesowy oparty na robieniu kasy przez skłócanie ludzi i zbieraniu ich danych.

Wiem Moniczko ,masz racje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@libed i tym merytorycznym podsumowaniem ,zakonczmy nasza dyskusję.Bo juz sie zmęczyłam,a temat rzeka.

zabrac zasilki i obcokrajowcom i polakom ja od zawsze to powtarzam :D to uzdrowi budzet i wszystko. zlikwidowac zasilki zamiast podsycac lek przed obcymi ktorzy maja przyjechac po te zasilki :D

likwidacja zasilkow wszystko rozwiazuje. 

1 minutę temu, Krejzi1 napisał(a):

Libed lubi przesadę 😛 

Zauważyłam 😅ale co tam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 minuty temu, Lucy32 napisał(a):

A czy ja gdzies napisalam ze siedzę na fb 24 godziny na dobe i śledzę wszystkie wpisy?wystarczy raz w tyg zajrzec i sie widzi co piszą.Nawet rzuca sie samo w oczy.

5 minut temu, Żaba Monika napisał(a):

ja czasami tam wchodze i mnie nic takiego nie wyskakuje :D takich masz znajomych takei tresci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja czasami tam wchodze i mnie nic takiego nie wyskakuje :D takich masz znajomych takei tresci

To nie jest kwestia znajomych, chyba jednak dawno tam nie byłeś 😛 to co wyskakuje teraz tam na feedzie to jest wszystko oprócz tego co publikują znajomi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Lucy32 napisał(a):

😅😅Ale @libed chyba częściej tam bywa,skoro tak dobrze wie,jak  to tam wygląda.

Ty jeszcze nie znasz libeda. On WSZYSTKO wie najlepiej, a jesli fakty mu przeczą tym gorzej dla faktow;p

no juz bardziej gole baby nic jakas nagonka na ukraincow :D

Nagonki to są w komentarzach pod byle jakim pretekstem;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi