Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pytanie do weteranów nerwicy :D

Dorota85

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam problemy żołądkowe związane z "nerwicą" których nawet kolonoskopia nie może zdiagnozować. Kilka razy mnie przez to wyrzucili z pracy, bo siedziałem po 20 minut w łazience. Ja mam wrażenie że to jeszcze jakaś nie odkryta choroba, której współczesna medycyna nie jest w stanie wykryć i jest zrzucana na "nerwicę"

Edytowane przez Raccoon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z lataniem do lazienki to mam od dziecka , nagly skurcz I mam dosliwnie 2 minuty na dotarcie do lazienki...To akurat stwierdzili mi slawetny IBS, teraz od kilku miesiecy mam ciezkosc w zoladku , ssanie , mdlosci... I oczywiscie zwalone na nerwice I martw sie dalej sam czlowieku.

Czasem odnosze wrazenie ,ze lekarzom nie mozna mowic o nerwicy bo wtedy juz maja latwa diagnoze a ja glupia ciagle o niej palne na wizycie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Dorota85 napisał(a):

Z lataniem do lazienki to mam od dziecka , nagly skurcz I mam dosliwnie 2 minuty na dotarcie do lazienki...To akurat stwierdzili mi slawetny IBS, teraz od kilku miesiecy mam ciezkosc w zoladku , ssanie , mdlosci... I oczywiscie zwalone na nerwice I martw sie dalej sam czlowieku.

U mnie dokładnie to samo, łączę się w bólu (brzucha), nawet temat o tym zakładałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówi się, że jelita są drugim mózgiem. W końcu w jelitach jest produkowana serotonina. Także tak,  obie rzeczy na siebie mają ogromny wpływ.

I nie, badania obrazowe czy jakieś tam wtedy zmian nie wykażą, bo problem jest w głowie.

Edytowane przez Catriona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje za odpowiedzi 🙂    U mnie jeszcze dochodzi natura panikary, zaraz już mam raka żołądka, wizje końca...Znacie pewnie to, straszna sprawa i walczę z tym od dobrych 15 lat a nadal się wkręcam, żyje objawami, nie mogę sie na niczym skupic, od rana wieczora analizuje kazdy objaw od strony żołądka..Masakrai wykańczajaca psychicznie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brałam różne leki już w życiu, w tym psychotropy i poprawa jeśli była to krótkotrwała i jak mam "remisje" nerwicy to znowu wpadam w takim ciąg, czarne scenariusze, jutro mam usg żołądka rano i już cały wieczór przeżywam czy nic nie wyjdzie, nie potrafię wrzucić na luz podczas takich nasileń.

Edytowane przez Dorota85

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi