Skocz do zawartości
Nerwica.com

Offtop

Mic43

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Melodiaa napisał(a):

Twierdzisz, że nie każde życie jest warte przeżycia więc teraz zapytam Ciebie na jakiej podstawie tak sądzisz?

W oczywisty sposób ciężar dowodu jest po Twojej stronie, ponieważ Ty używasz kwantyfikatora ogólnego. Tak samo jak nie muszę udowadniać, że nie istnieją pegazy itp. itd. Podstawy metodologii nauk i filozofii nauki. 

Godzinę temu, Melodiaa napisał(a):

Osobistej i daje mi to podstawę twierdzić, że skoro ja i inni potrafiliśmy zmienić swoje życie na bardziej komfortowe to jest to możliwe także dla innych

Twoje osobiste doświadczenie nie jest racją dla przyjmowania wniosków o charakterze ogólnym.  Modnie się to teraz nazywa dowodem anegdotycznym. 

A przypadek eutanazji, który opisujesz wymaga podania rzetelnego źródła. 

Edytowane przez Mic43

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

29 minut temu, Mic43 napisał(a):

W oczywisty sposób ciężar dowodu jest po Twojej stronie, ponieważ Ty używasz kwantyfikatora ogólnego. Tak samo jak nie muszę udowadniać, że nie istnieją pegazy itp. itd. Podstawy metodologii nauk i filozofii nauki. 

Zacznijmy od początku. Jest to wątek stworzony przez osobę która poszukuje pomocy. Jesteśmy tutaj aby się wspierać swoją wiedzą i doświadczeniem. Nie jest naszym celem a nawet wbrew regulaminowi odbieranie ludziom nadziei i pogarszanie ich stanu zdrowia. Jeżeli przyszedłeś podyskutować to poszukaj innych użytkowników w działach do tego przeznaczonych bo mam wrażenie, że pomyliłeś wątki. 

29 minut temu, Mic43 napisał(a):

Twoje osobiste doświadczenie nie jest racją dla przyjmowania wniosków o charakterze ogólnym.  Modnie się to teraz nazywa dowodem anegdotycznym. 

Przypadek, który opisujesz wymaga podania rzetelnego źródła. 

Oczywiście, że mogę przyjmować takie a nie inne  wnioski. Z pewnością lepiej jestem zorientowana niż ty co do idei prowadzenia tego forum 🙂

Tutaj link i była to Holandia Holandia: 22-latka w ostatniej chwili zrezygnowała z tzw. eutanazji. Dziś nie chce „niczego bardziej niż żyć” – RadioMaryja.pl

Chcesz poszukaj lepszych źródeł. O tym przypadku czytałam kilka lat temu i nawet nie pamiętam gdzie. A może to inny przypadek???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

17 minut temu, Mic43 napisał(a):

Źródło Radio Maryja? No faktycznie. Nie przyszedłem dyskutować, tylko zwróciłem Ci uwagę, żebyś bardziej uważała na słowa i rozważniej używała wielkich kwantyfikatorów. 

Rozumiem, że masz zastrzeżenia. Zawsze możesz porozmawiać na ten temat z administratorem @Dryagan lub @Illi co do używania  przeze mnie rzekomych wielkich kwantyfikatorów 🤣 

Net jest ogólnodostępny. Szukaj lepszych źródeł. 

I zrobił się offtop więc trzeba to naprawić 🙄

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi