Skocz do zawartości
Nerwica.com

spam

Fobic

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, Melodiaa napisał(a):

Nie podważamy decyzji lekarza. Samoleczenie na forum po oście z punktem dla Panów!!!!!

Ileż można upominać???!!!!

To nie była żadna rada w jego stronę, ani sugestia, tylko on zrozumiał, że tak będzie lepiej.

@Kamil8890 Lekarz przepisał ci zestaw leków w celu odstawienia klonazepamu i trzymaj się go na razie. To, co pisałem wcześniej, pisałem o sobie, że gdybym był na twoim miejscu, znając leki oraz to jak na nie reaguję, zrobiłbym trochę inaczej. Nic nie doradzam.

F41.2

Duloksetyna 30 mg

Kwetiapina 200 mg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Melodiaa napisał(a):

Nie podważamy decyzji lekarza. Samoleczenie na forum po oście z punktem dla Panów!!!!!

Ileż można upominać???!!!!

Przecież to nie jest żadne samoleczenie. Fobic tylko opisał jak on by zrobił na swoim miejscu, zresztą miał rację bo moje samopoczucie jest o wiele lepsze, poza tym wyjaśnił wszystko o wiele wyraźniej i o wiele lepiej od lekarza. 

Jeśli już dajesz komuś punkty to bardzo proszę mi, to ja zacząłem ten temat a on mi tylko pomógł chyba w końcu po to to forum jest i ma temu służyć żeby się wspierać i pomagać wzajemnie. 

Inne fora nie są takie rygorystyczne. 

10 minut temu, Fobic napisał(a):

To nie była żadna rada w jego stronę, ani sugestia, tylko on zrozumiał, że tak będzie lepiej.

@Kamil8890 Lekarz przepisał ci zestaw leków w celu odstawienia klonazepamu i trzymaj się go na razie. To, co pisałem wcześniej, pisałem o sobie, że gdybym był na twoim miejscu, znając leki oraz to jak na nie reaguję, zrobiłbym trochę inaczej. Nic nie doradzam.

dokładnie, zgadzam się w pełni. 

Edytowane przez Kamil8890
edycja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Melodiaa napisał(a):

A co to jest jak nie samoleczenie? Lekarz zalecił  Tobie leczenie, Fobic zasugerował coś innego a ty to połknęłeś bez zastanowienia. Super, że ci nie zaszkodziło...myślisz, że to usprawiedliwia łamanie regulaminu??? Zastanów się kto ma uprawnienia lekarskie i dlaczego wypisuje ci recepty? A jeżeli nie podoba ci się leczenie to zawsze możesz zmienić lekarza. Forum służy wsparciu i pomocy ale w granicach regulaminu. Widzę, że nadal nie przeczytałeś. Rozmowa nie jest zła gdy nie przekracza granic. W kwestii leków opisujemy własne doświadczenia i tego się trzymany aby zapobiegać takim sytuacjom. Nikt nie będzie za to odpowiadał. 

Ja wszystko rozumiem ale lekarz sam z początku zaproponował leczenie ketrelem, a powodu tycia zmienił lek na zolpidem tylko, że przez budzenie nocne i rozmowę z Fobikiem i po rozmowie z lekarzem (telefonicznie) i ustaleniem planu leczenia stwierdził, że skoro wybudzam sie po zolpidemie to mam wrócić do ketrelu- nie rozumiem skąd pomysł o samoleczeniu i grożenie banem. Myślisz, że tego nie skonsultowałem z moim lekarzem? to tylko powrót do pierwotnego leczenia, nie podważamy tutaj decyzji lekarza zresztą stosuje sie do jego zaleceń zawsze po konsultacji, resztę leków też stosuje zgodnie z rozpiską jaką mi zalecił (pregabalina, clonazepan, setralina). 

Fobic napisał co zrobiłby na SWOIM MIEJSCU a ja to skonsultowałem i lekarz pozwolił. 

Grożenie banem w tej sytuacji jest bezpodstawne.

Mogę szukać pomocy na innym forum skoro tu się kara osoby które chcą pomóc.

I prosze mnie nie obrażać że sam łykam tabletki jak słowa innych bo to również jest nieprawdą.

Edytowane przez Kamil8890
edycja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi