Skocz do zawartości
Nerwica.com

O czym teraz myślisz?

Priscilla_126

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się czy wraz z wiekiem lub postępem nieleczonej choroby zaciera się tożsamość. Staję się coraz bardziej przezroczysta, nie odczuwam prawie żadnych emocji, oprócz tych negatywnych, przestałam siebie słyszeć. Obserwuję innych ludzi i wydają mi się oni wszyscy być aktorami. Nawet rodzina często wydaje mi się obca. Mam wrażenie, że moje życie trwa, bo jest potrzebne innym, wykonałam już wszystko, co było w mojej mocy, więc teraz pozostaje mi błąkać się blisko tych, którzy w razie potrzeby sięgną po moją rękę. Od dłuższego czasu nie mam wpływu na swoje życie, a wiele dylematów, w których brakowało mi decyzyjności, rozwiązywał za mnie los, szkoda, że nie jest tak łaskawy w loteriach, w których biorę udział. Z grzeczności pytają się o mnie, ale nie wiem co im wszystkim odpowiedzieć. Mnie tu już nie powinno być. Przecież umarłam, więc co ja do cholery tu robię? To moje prawdziwe życie? Nie wierzę w to. W jednej nanosekundzie przeżyłam niezliczoną liczbę swoich alternatywnych rzeczywistości, widziałam ratowników, rozwścieczonych rodziców, swoją śmierć, a jestem tutaj. Musiała zajść jakaś pomyłka i trafiłam do nie swojego świata, a wersja mnie z tego świata spędza teraz wieczność w ciemnej otchłani.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dniu 22.01.2025 o 14:29, alone05 napisał(a):

myślę o tym, że życie na ziemi jest zbyt krótkie i nie ma sensu, człowiek rodzi się, żyje sobie a pod koniec życia umiera, jaki to ma sens, żadnego sensu nie ma w tym życiu.

no właśnie - życie na ziemi? jesteś za bardzo religijny a to prowadzi do takiego rozwarstwienia myśli, że rodzimy się i umieramy. to jest bez sensu. faktycznie. dlatego też lepiej zmienić myślenie. i myśleć że życie tu i teraz trwa WIECZNIE.

więc do roboty.

nie daj sobie niczego wmówić.

a to wszystko przez groby. zauważ że auta jeżdżą na ABS a i tak dochodzi do wypadków?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi