Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzienne Wrony - Nocne Darki (czynne 24 h na dobę)

Dryagan

Rekomendowane odpowiedzi

@Lucy32 Taki trigger było to kiedy w internecie było głośno o tym że Joanna Kołaczkowska zmarła na glejaka. Czytałem że była często zmęczona i to był objaw. Poszedłem do neurologa prywatnie, powiedziałem o tym, chciałem skierowanie na rezonans głowy, ale nie chciał mi dać "bo nie widzi podstaw", oprócz tego spytał się czy się leczę psychiatrycznie, powiedziałem że tak, to już byłem skreślony pod kątem skierowania. A ja umieram ze strachu. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 godzin temu, Raccoon napisał(a):

Mam okropne lęki, brzuch mnie boli, mam dreszcze, bóle mięśni i tak od kilku dni.

Jak coś się zmieniło ostatnio, to może złapałeś jakiegoś wirusa, chyba że to wszystko objawy somatyczne. 

Ja się na objawach somatycznych nie znam, ale nie ma na to sposobu?

Godzinę temu, Raccoon napisał(a):

Poszedłem do neurologa prywatnie, powiedziałem o tym, chciałem skierowanie na rezonans głowy, ale nie chciał mi dać "bo nie widzi podstaw", oprócz tego spytał się czy się leczę psychiatrycznie, powiedziałem że tak, to już byłem skreślony pod kątem skierowania. A ja umieram ze strachu. 

A leczenie psychiatryczne nie przynosi w ogóle żadnej ulgi?

Mnie to się często chce spać przez leki. Nie jestem z tego zadowolona, bo jednak muszę rano wstawać do pracy i jest mi ciężko, nawet jak wieczorem wcześniej położę się spać. Potem w pracy znowu często zachciewa mi się spać. Jestem chyba dość wrażliwa na kofeinę i nie chce jej przyjmować za dużo, bo boję się, że będę się wtedy też źle czuła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Catriona napisał(a):

@Raccoon są inne, bardziej charakterystyczne objawy guza mózgu niż zmęczenie. Jakbyś jakiś miał to byś dostał skierowanie, widocznie lekarz nie zaobserwował żadnego sugerującego konieczność wykonania badań obrazowych. 

Chciałem profilaktycznie

52 minuty temu, bei napisał(a):

A leczenie psychiatryczne nie przynosi w ogóle żadnej ulgi?

Przynosi, bo nie mam takich stanów depresyjnych jak miałem. Ale lęki ostatnio mi wróciły, pewnie przez siedzenie w domu i brak zajęcia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Raccoon napisał(a):

Chciałem profilaktycznie

No nie. Profilaktycznie takich badań nikt nikomu nie robi. Chcesz koniecznie rezonans to musisz zrobić co najwyżej prywatnie, ale będzie to bez kontrastu.

Edytowane przez Catriona

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi