Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dzisiaj czuje się...

katrin123

Rekomendowane odpowiedzi

22 minuty temu, mrNobody07 napisał(a):

Może ta zmiana leków - skutki uboczne, wychodzą …plus że spałaś dobrze

Jeszcze właśnie nie było zmiany leków... Liczę że poniedziałek da mi jakiś antydepresant. Bo teraz zeszłam z wenli.

Jest coraz gorzej. Nie dam rady nic zrobić... I ten smutek. Zmiana fazy pewnie jak to bywa u mnie w tym okresie jesienno zimowym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 godzin temu, Verinia napisał(a):

Jeszcze właśnie nie było zmiany leków... Liczę że poniedziałek da mi jakiś antydepresant. Bo teraz zeszłam z wenli.

Jest coraz gorzej. Nie dam rady nic zrobić... I ten smutek. Zmiana fazy pewnie jak to bywa u mnie w tym okresie jesienno zimowym.

Też kiedyś schodziłem z wenlafaksyny i to było …..łooo panie, grubo było…
wiesz co, a może te xany potęgują ten stan depresyjny? Tak tylko gdybam oczywiście tylko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

18 godzin temu, Mic43 napisał(a):

To ciekawe. No u mnie tak to nie działa, bo przedmiot lęku nie zniknął magicznie. 

Wierzę w siłe umysłu. Podobno nie powinno się zbyt dużo myśleć, ale myślenie pozwala mi zrozumieć te negatywne emocje. (pozytywne tez)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

12 godzin temu, mrNobody07 napisał(a):

Też kiedyś schodziłem z wenlafaksyny i to było …..łooo panie, grubo było…
wiesz co, a może te xany potęgują ten stan depresyjny? Tak tylko gdybam oczywiście tylko

4 godziny temu, Doktor Indor napisał(a):

Jezus maria, schodziłem, nie polecam… bardzo mocno nie polecam.

Czyli to przez to. Już wszystko jasne...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Verinia napisał(a):

Dziś czuję się lepiej. Tzn jak na razie. No ale cieszę się chwilą. ☕🦋

Miło mi to czytać, mam nadzieję że ta chwila się utrzyma. W razie czego możesz pisać 🌸

Dziś smród nadal, albo będę mieć dobry dzień albo większość będzie miała zły. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Ladyboy napisał(a):

kurde a wczoraj mi baba w spozywaczaku nei powiedziala do widzenia jak jej mowilem, widizala pewno ze sie boje i ze krzywie gebe i se pomyslala choelra wie co.... nie polubiła mnie...

Nie jesteś zupa pomidorowa żeby cię wszyscy musieli lubić. Masz te rozkminy swoje 😅

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, You know nothing, Jon Snow napisał(a):

Miło mi to czytać, mam nadzieję że ta chwila się utrzyma. W razie czego możesz pisać 🌸

Dziś smród nadal, albo będę mieć dobry dzień albo większość będzie miała zły. 

Oki 💜💜💜

No dzisiaj dobry dzień. I to nawet teraz. Zwykle o tej godzinie marzyłam zasnac. Żeby nie czuc. Może dziś dłużej posiedzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, Ladyboy napisał(a):

ale za co mnie mają nie lubić? bydlaki i tyle....

Myślałam że jak się wyspałeś to lepszy humor będziesz mieć 🫠 za dużo skupiasz się na osobach, które nie skupiają się na tobie. Nie zaśmiecaj niepotrzebnie głowy.

I nie pytaj mnie o kondycję pl społeczeństwa, bo popłynę ze słowami ..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, mała_mi123 napisał(a):

Nie jesteś zupa pomidorowa żeby cię wszyscy musieli lubić. Masz te rozkminy swoje 😅

Kiedyś miałam tak, że jak sprzedając coś i otrzymując pieniądze za produkt mówiłam zawsze - Dziękuję. Do dziś tak robię. Ale nie zawsze ktoś mi odpowiada na to dziękuję. Są ludzie, którzy życzą miłego dnia, są ludzie którzy marudzą. Kiedyś na początku takiej pracy miałam stresa, gdy było dużo ludzi. Ale mi przeszło. Mam wywalone czy ktoś mnie przywita, czy nie. Jestem spokojna w pracy, potrafię się czuć swobodnie nawet gdy wokół mnie stado ludzi 🙂

Pomyśl tak... "Czy ja tamtą panią lubię? znam ją? powiedziałem do widzenia z grzeczności, ona nie odpowiedziała, bo może już jest zmęczona albo ktoś ją wkurzył" Ludzie o Tobie nie myślą, to pierwsza zasada. Tylko to Ty się skupiasz na tym, że ktoś, coś krzywo patrzy, źle myśli itp. itd.

Życie jest łatwiejsze bez takich myśli. Bądź sobą, polub siebie. Zajmie Ci to trochę czasu ale postaraj sie zrobić coś, żeby czuć, że jesteś ważny. 

Patrz ile ludzi na świecie, patrz jaki wszechświat jest ogromny, Życie krótkie. Szkoda czasu na zastanawianie się co, kto myśli.

Ja kiedyś takie rzeczy odwalałam. Podam Ci delikatny przykład.

Szłam do biedry i za każdym razem szłam do tej samej ekspedientki. I jednego dnia mówiłam - Good morning. Ona jak gdyby nic kasuje towar. i ja na końcu Thank you very much.

Kolejnego dnia przychodzę znowu do niej i mówię do niej po niemiecku, kolejnego po francusku 🙂

Śpiewałam na głos Landę del rey, gdy siedziałam na ławce mając zamknięte oczy. Nie widziałąm co się wokół mnie dzieje. Było w ciul ludzi. Gdy otworzyłam oczy nikt na mnie nie patrzył. Zajmowali się sobą.

dużo takich szalonych historii mam

Chcę Cię zachęcić do spróbowania znalezienie ćwiczeń w internecie na pewność siebie i praktykowanie tego 😛

może książkę znajdziesz, może listę zadań do wykonania

znajdź swój sposób, bo widzę, że się kręcisz w kółko wokół tych ocen innych.

❤️

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Verinia napisał(a):

Kiedyś miałam tak, że jak sprzedając coś i otrzymując pieniądze za produkt mówiłam zawsze - Dziękuję. Do dziś tak robię. Ale nie zawsze ktoś mi odpowiada na to dziękuję

Jak ktoś nie odpowie *dziękuje* to można dodać z przekąsem *nie ma za co* 🤪 ludzie często chodzą zamyśleni też. nie ma co za bardzo rozkminiać, szkoda wątroby.

1 godzinę temu, Ladyboy napisał(a):

pierwszy raz przeciez baba widzi chlopa i juz wie z oczu ze menda ta?

A czy pani ta była twoim *targetem* że tak przeżywasz? Jakbym miała przeżywać że szewc, krawcowa, piekarz, ślusarz czy hydraulik mi nie odpowie "do widzenia" to bym chyba do głowy dostała. 

Najchętniej *do widzenia* odpowiadają ci którzy prowadzą sklepiki w których zostawisz jakieś porządne *kasuczi*. Taka fryzjerka np., co za farbowanie i podcięcie bierze 600 zł. Taka cię będzie witać i odprowadzać uśmiechem, zaparzać kawę za kawa 😅

Ważne że my cię tu lubimy sweetheart 🌞, jeśli ci to poprawi humor.

Są pojedyncze przypadki że ktoś twierdzi że wyczuwa od kogoś np. jakieś tam wibracje energetyczne. Naukowcy twierdzą że bardziej lubimy osoby o symetrycznych/ atrakcyjnych rysach twarzy. Jakieś tam atawizmy bla bla bla.

Edytowane przez mała_mi123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi