Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spam_dyskusja

xD_

Rekomendowane odpowiedzi

28 minut temu, acherontia styx napisał:

Czekam aż odezwą się kamienie w Twoim układzie moczowym przy takich dawkach wit D, które się utworzą niewątpliwie prędzej lub później. Już pomijam fakt, że zapewne masz hiperkalcemie już i rozwalasz tarczycę xD

Nie strasz nie strasz .... wiesz co dalej :)

Witamina k2mk7 zapobiega hiperkalcemi  ;)  Z reszta przed rozpoczecien suplemetnacji zbadalem poziom d3 we krwi i mialem strasznie niski 22 wiec pierwsze miesiace suplemetnacji wysokimi dawkami poszly na uzupelnienie niedoboru .

Tarczyca była badana tsh tez wszystko idealnie :)    matka bierze  tak samo jak ja i tez wszystko dobrze cieszy sie zdrowiem 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, acherontia styx napisał:

Twoje zdrowie, Twoja sprawa, ale dawki rzędu 20 tys. to ja mam zapisane przez endokrynologa do brania 1x w miesiącu, a nie codziennie. Nikt mi nie wmówi że to jest normalne dawkowanie. 

https://www.youtube.com/watch?v=Y0518t09llo   poświęc te 12 minut to troche ci sie rozjaśni :) I na przyszlosc nie strasz innych nie posiadajac wiedzy bo potencjalnie swoim wpisem moglas odstraszyc kogos kto mogl posluchac mojej rady  ktora pomgla by mu z nerwicą tak jak mi a dzieki tobie  tego nie sproboje :/ 

Edytowane przez xD_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, acherontia styx napisał:

I bardzo dobrze, bo od ustalania dawek leków jest lekarz a nie randomowy user forum czy youtuber próbujący się wybić jakimiś teoriami niewiadomo skąd. I nie, yt nie jest dla mnie ani trochę wiarygodnym źródłem informacji 🙂 

Konczę tą bezsensowną dyskusję, bez odbioru!

Po 1 nie leków tylko sumplementów , po 2 nie żaden  youtuber tylko lekarz , po 3 nie teoriami nie wiadomo skąd tylko badaniami naukowymi ;)  Masz racje lepiej skoncz ta dyskusje bo coraz bardziej sie pogrążasz :)  Chcialas zablysnac ale cos ci nie wyszlo ;) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, acherontia styx napisał:

".W dorobku mam 67 publikacji naukowych o zasięgu krajowym i międzynarodowym, w takich wydawnictwach jak Elsevier, Springer czy Taylor & Francis. W latach 2015-2019 byłem redaktorem czasopisma naukowego „Postępy Dietetyki w Geriatrii i Gerontologii”. Napisałem około 300 artykułów popularno-naukowych o dietetyce. Od 2018 jestem zatrudniony przez Uniwersytet Przyrodniczy, gdzie prowadzę zajęcia ze studentami dietetyki i technologii żywności. Stopień doktora mam z technologii żywności i żywienia."

Fajny youtuberek co nie ? Na pewno nie wie co mowi i sie wybic na youtubie proboje ;) 

Edytowane przez xD_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, acherontia styx napisał:

Chyba Ci się chłopie coś popierdzieliło. Co ma tytuł naukowy do bycia lekarzem? Nic. Doktor przed nazwiskiem nie zawsze oznacza ukończenie kierunku lekarskiego i w przypadku owego człowieka tak jest.

Także tak, nadal jest dla mnie zerowym autorytetem. 

A i jeszcze jedna rzecz, witamina D może też być lekiem, ale Ty tego nie wiesz bo kupujesz jakiś suplement bez recepty 🙂 ja biorę w postaci leku, na receptę

Słuchaj nie bede dalej  tutaj z toba o tym dyskutować bo dostalem juz ostrzezenie  bez sensu wiec ostatnia  rzecz co napiszę to to ze moze i masz rację co nie zmienia faktu ze facet zna się na tym +  to tylko pierwszy lepszy przykład .  Podobnych opini mozesz masę poszukać , w tym tez  prawdziwych lekarzy  chociazby hubert czerniak  mowi to samo . Kazdy ma swoj rozum i internet, dostep do informacji jest trzeba tylko poszukać . Myslalem ze komus pomogę a zrobila sie gownoburza.  Ja wiem swoje , wiem co było  ze mną czyli bardzo zle a jak jest teraz . Psychoterapia gowno mi pomagala , psychotropy ? tylko mnie oglupialy a przerabialem rozne . Realna poprawa nastapila  wlasnie dopiero gdy zaczalem suplementacje wlasnie . Co pomoglo ?  nie jestem w stanie tego stwierdzic czy to d3 a moze bcomplex lub selen albo wszystko razem . WIem tylko tyle ze mi pomoglo a ze ktos chcial to napisalem ile czego bralem . Nikogo nie zmuszam . Musicie tylko zrozumiec ze w interesie lekarzy jest was  leczyc a nie wyleczyć . Slowo klucz leczyć ;)   Latwiej wcisnac komus psychotropy ktore maskują problem niz poszukać prawdziwej przyczyny problemu i go wyleczyc . A taka przyczyną mogą byc wlasnie niedobory :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi