Skocz do zawartości
Nerwica.com

Off-top

Grabarz666

Rekomendowane odpowiedzi

Poza tym Grabarzu ja absolutnie nie staralem się Ciebie obrazić tylko stwierdziłem to co jest niemal pewne. Że gdzieś kiedyś w Twoim życiu wydarzyło się coś bardzo niemiłego i teraz próbujesz to sobie odbić wyzywajac się na innych.

Dziękuję za diagnozę, w ramach wdzięczności postawie ją tobie: myślę, że w okresie dziecięcym, tak na oko 5-7 lat twój wujek od strony matki dotykał cię wielokrotnie w miejsca intymne i próbujesz teraz wyprzeć się tego zdarzenia, obsesyjnie wmawiając to wyrządzenie krzywdy innym osobom, na podstawie postów, które dotyczą badań naukowych (sic!). Oczywiście to nic złego, to normalne, że tak na to reagujesz, w psychologii to zjawisko jest dobrze opisane.

Moja sugestia to rozmowa z księdzem oraz przyjęcie sakramentów komunii i wybaczenie swojemu oprawcy, będzie ci łatwiej z tym żyć, i nie będziesz obsesyjnie doszukiwał się w każdym poście krzywdy, którą ci wyrządzono.

Nawet pisałem że nie śmieję się ani nic a wręcz Ci współczuję. Niemniej jednak jeżeli Cię to urazilo to przepraszam. Nie taki był zamysł.

Przeprosiny przyjęte, podziękowania powyżej.

Nie ujmujac Ci nazwijmy to wiedzy brakuje Ci trochę szacunku dla rozmówców i zwykłej kultury. Peace.

Myślę, że zgłoszę się do ciebie na naukę savoir vivre, forumowy erudyto.

Pozdrawiam przeserdecznie.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi