Skocz do zawartości
Nerwica.com

pomocy

smutnaa.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

nie bardzo wiem od czego zacząć, ponieważ jestem tutaj nowa. Tak jak w tytule wiem, że mam silne zaburzenia osobowości i pewnie depresję. :cry: . Jestem często zamknięta w sobie, mam często wrażenie że ludzie mnie nienawidzą, że się na mnie krzywo patrzą, a kiedy mam zły dzień to często ich oskarżam o wszystko, ciągle się w nich czegoś negatywnego doszukuję :( mam problem z nawiązywaniem kontaktu a co gorsza w ogóle z ludźi nie rozmawiam, bo odnoszę wrażenie że im nie ufam. w ogóle odnoszę wrażenie że jestem osobą nie ufną :( męczy mnie to wszystko bardzo. wiem że bywają takie dni, że mogłabym najbliższym ofiarować gwiazdkę z nieba. jakiś czas temu byłam na weselu u znajomych i kiedy impreza się zaczęła i wszyscy zaczęli jeść ja nagle zrobiłam się sztywna i nawet nie mogłam wziąść widelca z jedzeniem do ust! miałam wrażenie że wszyscy się na mnie patrzą i nie mogłam tego opanować! :( co ja mam robić? trudno mi się odezwać do kogokolwiek kiedy wiem że coś żle zrobiłam i że się o wszystko obwiniam... ;( jak mam coś zmienić kiedy nie potrafię :(((

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi