Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co sie ze mna zadzialo?

zuza123

Rekomendowane odpowiedzi

Pol roku temu uwiklalam sie w zwiazek zapewne toksyczny i ktory okazal sie manipulacja. Chlopak mial cechy przemocowe a na pewno nie byl to zupelnie zdrowy czlowiek w sferze seksu. Zrobil cos wbrew mi, daruje wam szczegoly bo to forum psychologiczne i nie kazdy ma ochote czytac o tak intymnych rzeczach, jednak icydent ten zaraz po tym jabym zapomniala, nie myslam o tym w ogole, a nawet pozadalam tego faceta, chociaz i tego pozadania sprecyzowac nie moge. Byly jednak rzeczy ktorych nie zpomnialam, niesety przeciwnie, ale tak ogolem, na przyklad incydent o ktorym napomknelam jakby nie kotlowal sie nigdy w mojej glowie, normalnie i z checia trwalam w tej relacji ! Mowie uczciwie i szczerze, nie chce robic z siebie zranionej bidulki. Wiekszosc z tych rzeczy ktore obiektywnie byly naduzyciami, nie zajmowaly mojej psychiki, myslalam o tym, ale w inny sposob. Jednak czasami, w szczegolnych momentach czulam sie zle, ale to nie bylo dokuczliwe, znaczace...Lecz wczoraj cos dziwnego mnie spotkalo.

Bylam bardzo zmeczona po calym dniu, wieczorem w domu rowniez mialam troche pracy, poszlam spac o 3, polozylam sie do lozka i jak zwykle myslalam o wszystkim w zwiazku z NIM, wspominalam i nagle oczulam jakby deja vu tego zdarzenia o ktorym wspomnialam, ale przy tym poczulam OGROMNY WSTYD, ogromny uraz, ogromna zlosc, zal, jakis strach, wstret, wszystko naraz, az zebralo mi sie na wymioty, oblal zimny pot, w zoladku sie kotlowalo, mysle, ze trudno to opisac...w koncu zebralo mi sie na placz. To bylo STRASZNE, przerazajace. Nie trwalo dlugo.

Nie siedzicie w mojej glowie, psychiatrami pewnie nie jestescie, ale moze ktos ma jakies pojecie, domysla sie, zna podobne przypadki...Jak myslicie, dlaczego po takim czasie tak przezylam na nowo tamto zdarzenie z tymi uczuciami ktore zaczely temu towarzyszyc? A nie wtedy? A moze wtedy czylam to samo, ale to wyparlam, zapomnialam o tym? Moze to wszytsko wyparlam wczesniej, a moze to moj zmecozny mozg wywolal z nikad takie uczucia? Prosza o opinie.

-- 23 gru 2013, 21:56 --

Temat w zlym miejscu.

Zakladam identyczny watek w dziale ''psychologia'' i prosze o usuniecie tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi