Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zjednoczone Stany Lękowe

PJT

Rekomendowane odpowiedzi

a moze ktos tu zajrzy jeszcze "ciemnå nocå " .

Zima nadeszla do Szwecji, od ubieglego roku kiedy stopnialy sniegi w kwietniu zaczelo dzis w nocy sypac na dobre, a pocieszalam sie myslå, ze moze po raz pierwszy bedzie to kalendarzowa zima bez bialego puchu. Jesien i zima tego roku byly naprawde cieple, plus 5-7 stopni C.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tam u Ciebie Marcosm ? Bedziesz mial pracowity weekend czy poleniuchujesz troche ?

Ach... i chcialam zapytac o jakim smaku masz dzis lizaka ?

Tak w ogole to chcialam Ci powiedziec, ze niezlå furore robisz swojå pozaziemskå fotkå :mrgreen:

wysciskalabym Ciebie i poczochrala po tej grzywce. A ten lizak... wiesz pomyslalm sobie, ze zamiast tych cholernych fajek moglabym kupic caly zapas lizakow i zamiast sie truc nikotynå - poprostu delektowac sie smakiem. Co ty na to ? Bedziesz mnie wspieral ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Weekend na spokojnie Nova, trochę roboty koło domu jest, ale tyle co nic :) A dziś kupiłem sobie 3 piwka i się nimi delektuje po ciężkim tygodniu pracy :)

Dziś lizak o smaku piwa Ciechan :)

Ciebie będę wspierał całe życie nasza Szwedzka reprezentantko ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A o co chodzi z tą szwedzką ciemnością? Przez większą część roku są tam aż takie krótkie dni?

niestety... i gdybym wiedziala, ze wplynå one tak na moj nastroj to pewnie wybralabym Australie i przyzwyczaila sie do misiakow koala i biegala za kangurami :mrgreen:

Szwecja to faktycznie piekny kraj ale klimat bardzo surowy. Co prawda latem temperatura tez osiåga plus 34 st. C ale jak zawieje to brrrr... ten arktyczny wiatr przenika az do kosci. Od wrzesnia do kwietnia bardzo krotkie dnie, teraz grudzien/styczen wschodzi slonce okolo godz. 9 rano a zachodzi juz o 13.00 /14.00 wiec te 4-5 godzin swiatla dziennego to naprawde zbyt malo. Klimat ma bardzo duzy wplyw na tutejszå ludnosc i chyba w calej europie ma najwyzszy odsetek samobojstw. Choc nie wiem, czy nie jest wyzszy w Norwegii.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dziekuje Marcosm za wsparcie ( dlaczego brakuje tutaj ikonki calusa ? :105: )

Wiedzialam, ze chetnie pomozesz a zapytalam z czystej przekory hihihih ;)

wiesz, poprostu odzyskalam wiare w siebie i poki dobrze sie czuje i mam natchnienie /inspiracje na zmiany to wlasnie teraz chcialabymm dokonac czegos, z czego bylabym dumna. I wlasnie nadszedl czas aby rzucic palenie. Z tå myslå zanosze sie od dluzszego czasu. Najlepszym przykladem jest dla mnie moj måz, ktory porzucil ten nikczemny nalog z dnia na dzien. A ja w tej chwili czuje bardzo mocne postanowienie, ze NIE CHCE SIE DLUZEJ TRUC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.