Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dubel

Gość moni81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich serdecznie

Chce Was poprosic o pomoc, mianowicie chodzi o moja chorobe. Mam 31 lat i kilka miesiecy temu zaczelo sie cos strasznego ze mna dziac, po pewnej stresujacej sytuacji, zaczelo mna trzasc w lozku, nie moglam spac, balam sie, ze zraz zwariuje...padne trypem i oszaleje. MASAKRA! Poszlam do psychologa w lipcu i zaczelam terapie, psychoterapeuta twierdzi, ze to nerwica. Bylam tez u psychiatry, ktora tez twierdzi ze to zaburzenia lekowo - depresyjne. Ale...ja sie paniczne boje schizofrenii, masakrycznie do tego stopnia, ze po nocach nasluchiwalam, czy nie slysze glosow. I tak zaczely sie moje problemy z bezsennoscia, az doszlo do tego, ze nie spalam 10 dni wogole prawie i wyladowwalam u psychiatry...Biore na sen deprexolet 0,5 mg i spie. Dodatkowo jak zaczelo sie to wszystko zaczelam czytac o chorobach psychicznych...to byl gwozdz do trumny ...Zaczelam doszukiwac sie w sobie objawow schizofrenii itp. Mam takze straszne natrectwa ( albo sobie je wmowilam, bo wczesniej tego nie mialam) o tym, ze moge komus zrobic krzywde...Terapia, sama nie wiem, czy mi cos daje. Matko Boska powiedzcie, czy to nie schizofrenia///?? Terapeuta twierdzi, ze mam urojenia, atzn. te natrectwa myslowe..Po za tym twierdzi, ze mam nerwice lekowa, wiec co mi o urojeniach plecie?? Wczoraj nie spalam w nocy, chyba koszmar powrocil...Boje sie, ze z tej bezsennosci dostane psychozy, albo schizofrenii. Mysle o tym czesto ( choc czasami czuje sie super). Np. Ostatni miesiac wogole nie mialam objawow nerwicy, ani natrectw, do wczoraj...mialam wrzenie, ze wieczorem pozabijam obce osoby...a bylam w kinie. I z tego wszystkiego bol zoladka ze strachu i bezsennosc w nocy, nasluchiwalam glosow i co...a no to, ze uslyszlam nawet tykanie zegara i stwierdzilam, ze to objaw....Nie chce zwiekszac dawki leku, bo po tej dawce spie, ale chce sie pozbyc tego dziadostwa. Dodam, ze jestem DDA. Co o mnie sadzicie?

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi