Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zaczynanie od nowa

Anonim.abc

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem, z którym powoli przestaję sobie radzić. Mam manię zaczynania od nowa. Jest to dość dziwne, ale postaram się wytłumaczyć... Po prostu zakładam sobie, że od jutra zacznę życie od nowa. Wszystko będzie perfekcyjnie idealne. A następnego dnia okazuje sie, że znów coś jest nie tak i chcę wymazać ten dzień z życiorysu i znów zacząć życie od nowa od dnia kolejnego. A nagorsze jest to, ze robię tak nawet jeśli wszystko jest ok, tyle że na przykład... jest środa, a nie poniedziałek. Bo zaczynanie od nowa lepiej wychodzi w poniedziałki, a najlepiej w pierwsze dni miesiąca. Poza tym, czasem wystarczy niewłaściwa myśl, a już chcę zacząć od nowa. Przez to kupuję nowe zeszyty, żeby zacząć pisac pamiętnik na nowo i na nowo, zakładam i kasuję blogi, konta na różnych portalach.. Ostatnio nawet codziennie. Gdy już stwierdzę, ze ten dzień nie nadaje się już do niczego, nic mi się nie chce. Nie wiem co z tym zrobić. Na co dzień jestem perfekcjonistką, najlepszą uczennicą (teraz już mam wakacje po maturze). Proszę, nie piszcie mi, że mam udać się do psychologa, bo mam taki zamiar, musze tylko zarobić trochę pieniędzy. Poradźcie mi, proszę, jak mogę próbować z tym walczyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi