Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pan Filozof szuka...

Philosoph

Rekomendowane odpowiedzi

:D Faktycznie, skrzyżowanie tego spojrzenia z charakterystycznym uśmiechem daje ciekawy efekt. Obejrzyj, któryś z jego teledysków, a poczujesz się jeszcze dziwniej. Przepraszam za offtop Philosophie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rotten soul, łatwo jest być introwertyczką kiedy ma się nietypowe hobby, maniakalną chęć samodoskonalenia się i poznania wszystkiego z zakresu zainteresowań. ;)

Tak, uważam, że można przyjaźnić się z mężczyzną nie wzbudzając w nim pożądania i zachowując przy tym 100% domniemanej kobiecości.

Ponieważ tu:

Może jest to bardziej prawdopodobne, w przypadku odmiennej orientacji seksualnej
znajdujesz problem?

Wszystko jest kwestią porozumienia czy podobieństwa charakterów. Skrajnie: myślę, że jesteśmy w stanie wszystko sobie wmówić, nawet to, że ktoś nie jest fizycznie pociągający. Uczucie platoniczne?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

łatwo jest być introwertyczką kiedy ma się nietypowe hobby, maniakalną chęć samodoskonalenia się i poznania wszystkiego z zakresu zainteresowań. ;)

No, cóż tylko mogę Cie pozazdrościć. Swój introwertyzm coraz częściej uważam za piętno, które coraz bardziej utrudnia mi życie.

Tak, uważam, że można przyjaźnić się z mężczyzną nie wzbudzając w nim pożądania i zachowując przy tym 100% domniemanej kobiecości.

Po prostu mamy odmienne zdanie w tej kwestii. Sam przyjaciółki nigdy nie miałem, a i w środowisku, w którym się obracam, też nie się z tym nie spotkałem. Stąd taka, a nie inna opinia. Możliwe, ale mało prawdopodobne. Aha, pamiętaj jeszcze o tym, że to pożądanie działa w obie strony i to on może je wzbudzić w Tobie.

znajdujesz problem?

Nie rozumiem pytania. Jaki problem? Napisałem o odmiennej orientacji seksualnej, ponieważ wtedy nie ma jednego istotnego czynnika, pociągu seksualnego.

Skrajnie: myślę, że jesteśmy w stanie wszystko sobie wmówić, nawet to, że ktoś nie jest fizycznie pociągający.

Niemożliwe do realizacji w moim przypadku. Dla mnie dziewczyna, która mi się podoba, będzie mnie fizycznie pociągała, nawet gdybym ją nienawidził i miałaby w sobie cechy charakteru, których nie znoszę. Ot, biologia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi