Skocz do zawartości
Nerwica.com

OLANZAPINA (Anzorin, Egolanza, Olanzapina Mylan/ STADA/ Apoex/ Bluefish/ Lekam/ +pharma, Olanzaran, Olanzin, Olazax, Olazax Disperzi, Olpinat, Olzapin, Ranofren, Zalasta, Zolafren, Zolafren-Swift, Zolaxa, Zolaxa Rapid, Zopridoxin)

Wera

Czy olanzapina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?  

93 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy olanzapina pomogła Ci w Twoich zaburzeniach?

• Tak
      62
    • Nie
      14
    • Zaszkodziła
      26

Rekomendowane odpowiedzi

Czy 10mg powoduje większą sedację i senność niż 5mg? Czy jednak bardziej będzie stabilizować nastrój (zapobiegać epizodom maniakalnym)? Czy ktoś może się wypowiedzieć na podstawie własnego doświadczenia?

"Rozumiesz. Jest taka cierpienia granica,
Za którą się uśmiech pogodny zaczyna,
I mija tak człowiek, i już zapomina,
O co miał walczyć i po co."

Walc, Czesław Miłosz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, Heledore napisał(a):

Czy 10mg powoduje większą sedację i senność niż 5mg? Czy jednak bardziej będzie stabilizować nastrój (zapobiegać epizodom maniakalnym)? Czy ktoś może się wypowiedzieć na podstawie własnego doświadczenia?

Najpewniej tak. Mimo wszystko każdy inaczej reaguje na leki. Ja na 5 mg byłem senny, na 10 mg jeszcze bardziej a teraz biorę 20 mg of długiego czasu i nie robi to na mnie już żadnego wrażenia. Mogę wziąć o dowolnej porze i nawet trochę mnie nie zmuli. Nawet tęsknię za tą sennością bo kiedyś brało się na wieczór i przyjemnie zasypiało a teraz zero .

F31

375 mg pregabaliny, 300 mg bupropionu, 200 mg lamotryginy, 40 mg propranololu, 20 mg olanzapiny, 10 mg wortioksetyny 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi