Skocz do zawartości
Nerwica.com

Przytulne miejsce na moje, wasze i innych pisanie, wiersze, cytaty, muzykę, zdjęcia, przemyślenia. Przy sobie kawka, herbata, ewentualnie energol.

Morvena

Rekomendowane odpowiedzi

🦋 Oto miejsce w którym będę pisać swoje przemyślenia, wiersze swoje i innych, umieszczać cytaty z książek lub wywiadów słynnych osób, dodawać zdjęcia ciekawych ludzi, sztuki i wszystkiego, co ciekawe. Muzyka też się może pojawić. Ogólnie jest to miejscówka dla Was, i dla mnie

Chcę, byście również zamieszczali coś od siebie. 🦋

" Nigdy nie czułem się samotny. Byłem w pokoju - czułem się samobójczo, byłem  przygnębiony, czułem się okropnie - okropnie ponad wszystko - ale nigdy nie czułem, że jedna osoba mogłaby wejść do tego pokoju i wyleczyć to, co mnie dręczyło...lub że jakakolwiek liczba osób mogłaby wejść do tego pokoju. Innymi słowy, samotność nigdy mnie niepokoiła, ponieważ zawsze miałem tę straszną potrzebę samotności." Charles Bukowski

"Strzeż się przeciętnego człowieka, przeciętnej kobiety. Strzeż się ich miłości - ich miłość jest przeciętna i szuka przeciętności. Ale w ich nienawiści jest geniusz. Jest w niej dość geniuszu, by zabić ciebie, by zabić kogokolwiek, kto nie chce samotności, kto nie rozumie samotności. Spróbują zniszczyć wszystko, co różni się od nich samych.

Charles Bukowski (z poematu The Genius od The Crowd)

Charles Bukowski.jpeg

Edytowane przez Morvena

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi