Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spam działu: Silna Tęsknota(Nostalgia)...

MicMic

Rekomendowane odpowiedzi

8 godzin temu, Doktor Indor napisał(a):

własnej woli czytam posty – ale te pisane przez ludzi. Ktoś poświęcił swój czas i energię, żeby ubrać swoje własne myśli w słowa, więc ja poświęcam swój czas i energię, żeby te myśli przyjąć i się do nich odnieść. Bo po drugiej stronie jest żywy człowiek. Nie przyszedłem tu po to, żeby dyskutować z botami, tylko z ludźmi. Z botami nie mam potrzeby rozmawiać.

Wklejanie, nazwijmy to, „twórczości” od AI bez zaznaczenia, że jest to wygenerowane przez AI, jest oznaką braku szacunku do czytających.

Naprawdę, wystarczy napisać „Przeklejam od AI” i wtedy kto chce, to przeczyta te autystyczne mądrości, a kto nie chce, to je ominie.

Zgadzam się.

Nie do końca rozumiem o co chodziło z tym autyzmem w tym kontekście. W sensie, że AI wypowiada się jak autysta? Dosyć niefortunne. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Sensys napisał(a):

Rozbawiło mnie to bardzo 😅

To już świadczy tylko o tobie.

6 godzin temu, Sensys napisał(a):

Ktoś kto pisze o bezczelności itp. a za chwilę obraża ludzi autystycznych...

Kompletnie nie zrozumiałeś (i widzę, że nie tylko ty), co miałem na myśli pisząc o tym, że odpowiedzi AI brzmią autystycznie. Bo brzmią. Nie ma to na celu obrażanie nikogo i sądzę, że akurat osoba autystyczna poprawnie (bo dosłownie) zinterpretowałaby to, co napisałem.

Powrotu do zdrowia życzę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Kompletnie nie zrozumiałeś (i widzę, że nie tylko ty), co miałem na myśli pisząc o tym, że odpowiedzi AI brzmią autystycznie. Bo brzmią. Nie ma to na celu obrażanie nikogo i sądzę, że akurat osoba autystyczna poprawnie (bo dosłownie) zinterpretowałaby to, co napisałem.

Ok nie ma na celu, ale brzmi to niefortunnie. Czasami można obrazić nie mając takiego zamiaru

Ale tak, powinno się pisać kiedy się coś cytuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Ok nie ma na celu, ale brzmi to niefortunnie. Czasami można obrazić nie mając takiego zamiaru

Uwierz mi, że żaden autysta, którego znam, a znam ich wielu, nie obraziłby się na takie stwierdzenie. Mógłby się z nim najwyżej nie zgodzić. To jedynie wy, świętoszkowaci obrońcy uciśnionych, czujecie się „urażeni” w ich imieniu.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

20 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Uwierz mi, że żaden autysta, którego znam, a znam ich wielu, nie obraziłby się na takie stwierdzenie. Mógłby się z nim najwyżej nie zgodzić. To jedynie wy, świętoszkowaci obrońcy uciśnionych, czujecie się „urażeni” w ich imieniu.

Lubisz drążyć ziemię i się w niej chować? Uwierz to że Ty uważasz jakiś epitet za opinie, nie znaczy że nie może być jednocześnie obelgą (akurat nie mówię dokladnie o tym przykładzie wyzej, myślę że zorientujesz się o czym mówię;) ). 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Lubisz drążyć ziemię i się w niej chować?

Mylisz indory ze strusiami.

35 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Uwierz to że Ty uważasz jakiś epitet za opinie, nie znaczy że nie może być jednocześnie obelgą (akurat nie mówię dokladnie o tym przykładzie wyzej, myślę że zorientujesz się o czym mówię;) ). 

Ale ja wiem, co miałem na myśli. I nie widzę, żeby jakikolwiek autysta się tu oburzył na stwierdzenie, że wysrywy AI brzmią autystycznie. Na pewno ci, których znam, nie mieliby z tym problemu. Problemy mają świętoszki (i ten, kto oryginalnie wrzucił tu wysryw AI, ale on akurat jedynie po to, żeby odbić piłeczkę i nie musieć odpowiadać na zarzut, że w ten sposób nie szanuje rozmówców).

Teraz pewnie staniesz się obrończynią uciśnionego AI, które jest obrażane stwierdzeniem, że produkuje „wysrywy”.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ja mówię po chińsku widocznie żeby ktoś zrozumiał o co mi chodzi i nadal przy swoim przystał bądź nie.

Chyba tak :D

Nie chodzi o to że ai będzie przykro, tylko że używasz określenia dotyczącego autystow w negatywnym wydźwięku, bo ogólnie nie jesteś zachwycony autystycznymi wysrywami ai.

Odróżnijmy dwie rzeczy.

Jedna to to, że AI produkuje wysrywy. To jest na tym logicznym, wiedzowym poziomie. AI ma skłonności do halucynacji. Zapytaj, jak wyprostować zmarszczki na worku mosznowym, to ci radośnie, poprawną polszczyzną, zaproponuje żelazko, no bo przecież żelazko prostuje zmarszczki na materiale. Jakaś ograniczona wiedza, ale problem z szerszym kontekstem.

I tak, wiem że zaraz jakiś gamoń zapyta o to AI, dostanie inną odpowiedź i radośnie wklei z komentarzem, że się mylę, tracąc przy tym szerszy kontekst, że nie chodzi o to konkretne pytanie.

Druga to styl, w jakim AI produkuje swoje wysrywy. Ten styl jest autystyczny. Przypomina mi to, jak piszą autyści, i to nie jest pejoratywne. To jest po prostu moja obserwacja. Nie raz np. autystyczna znajoma tłumaczyła jakiś dowcip, który nie wymagał tłumaczenia, bo nie ogarnęła przez autyzm kontekstu sytuacji – i brzmiało to dokładnie jak AI. I ona o tym wie.

Moja motywacja to tylko zwrócenie uwagi, nie jest moim problemem że Ty akurat nie kojarzysz tego negatywnie, ja kojarzę i zwracam uwagę

Pisząc „No, bardziej bezczelne jest użycie tutaj słowa "autystuczne"...” nie zwracasz uwagi, tylko zrównujesz neutralne określenie z wpuszczaniem kogoś w czytanie wysrywów od AI.

2 osoby też tak skojarzyły, a jak sobie to matematycznie poobliczasz i poprzekladasz to tego zdania będzie jakas reprezentatywna grupa.

Tak, tak, a miliony much jedzących swoje ulubione, parujące klocuszki nie mogą się mylić. Skąd w ogóle pomysł, że rozsądek miałby podlegać statystyce?

Nadal nie rozumiesz że ktoś ma inne zdanie czy jeszcze coś wytlumaczyc

Ktoś tutaj czegoś nie rozumie, ale nie jestem to ja, więc odpuść tę bierną agresję z drugiej części powyższego zdania.

Edytowane przez Doktor Indor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Chyba tak :D

Odróżnijmy dwie rzeczy.

Jedna to to, że AI produkuje wysrywy. To jest na tym logicznym, wiedzowym poziomie. AI ma skłonności do halucynacji. Zapytaj, jak wyprostować zmarszczki na worku mosznowym, to ci radośnie, poprawną polszczyzną, zaproponuje żelazko, no bo przecież żelazko prostuje zmarszczki na materiale. Jakaś ograniczona wiedza, ale problem z szerszym kontekstem.

I tak, wiem że zaraz jakiś gamoń zapyta o to AI, dostanie inną odpowiedź i radośnie wklei z komentarzem, że się mylę, tracąc przy tym szerszy kontekst, że nie chodzi o to konkretne pytanie.

Druga to styl, w jakim AI produkuje swoje wysrywy. Ten styl jest autystyczny. Przypomina mi to, jak piszą autyści, i to nie jest pejoratywne. To jest po prostu moja obserwacja. Nie raz np. autystyczna znajoma tłumaczyła jakiś dowcip, który nie wymagał tłumaczenia, bo nie ogarnęła przez autyzm kontekstu sytuacji – i brzmiało to dokładnie jak AI. I ona o tym wie.

Pisząc „No, bardziej bezczelne jest użycie tutaj słowa "autystuczne"...” nie zwracasz uwagi, tylko zrównujesz neutralne określenie z wpuszczaniem kogoś w czytanie wysrywów od AI.

Tak, tak, a miliony much jedzących swoje ulubione, parujące klocuszki nie mogą się mylić. Skąd w ogóle pomysł, że rozsądek miałby podlegać statystyce?

Ktoś tutaj czegoś nie rozumie, ale nie jestem to ja.

Ja jebie wiem o jaki styl pisania ci chodzi bo też pisałam z osobami co tak piszą. Wiem o jaki styl myślenia chodzi bo też rozumiem wszystko dosłownie. Po co mi piszesz o muchach i ich klocach, rozsądek to chyba jest coś zupełnie innego niż rozumienie na zasadzie skojarzeń jak działa mózg, w przypadku powtarzanych wzorców w tym i znajdowania znaczenia jakiegoś slowa. Chodzi o to że mówimy o innych rzeczach, Ty używasz słowa autystyczny by określić sposób pisania i formułowania zdań przez ai. Ja z kolei mówię o przywoływaniu autyzmu (czyli jak większość uznaje choroby, zaburzenia, jeszcze długa droga zanim się to zmieni) odnośnie sikania na wysrywy ai by doktor indor

I można odebrać jako coś nieprzyjemnego dla osób dotkniętych tym, oki doki?

Styklo już czy znów coś mądrzejszego napiszesz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 godzin temu, Doktor Indor napisał(a):

I tak jak mówię, rozumiem motywację Sensysa, któremu kruche ego nie pozwoliło przyznać się do błędu, więc jedyne, co mu pozostało, to doczepienie się do jakiegoś słówka, odwrócenie kota ogonem i przekierowanie uwagi. Tacy ludzie tak mają, nie można oczekiwać od nich więcej. Ale nie rozumiem motywacji innych ludzi, np. twojej.

Hah, bo wkleiłem parę punktów dzięki AI, przeczytałem je, zweryfikowałem i poprawiłem? 😅  Zdecydowanie gorzej o ludziach świadczy ich nienawistne, pogardliwe podejście w dodatku z obrażaniem jakiś grup społecznych. 

Jakie to zabawne, kruche ego to właśnie Ty masz obrażasz ludzi autystycznych i nie potrafisz tego przyznać kilka osób to zauważyło w dodatku, a i jakieś tłumaczenie, że żaden autysta, którego znasz by się nie obraził heh to żaden argument my możemy znać takich co się obrażą. Tacy ludzie tak mają 😅

Tak strasznie was zabolało z @MicMic , że ktoś kilka punktów wkleił od AI, która zbiera informacje m. in. z artykułów, że musieliście zaśmiecić tym wątek, gratulacje. Ludzie często kiedyś w innych wątkach przed AI wklejali artykuły lub fragmenty artykułów to też nie ich myśli i słowa, ale do tego już się ludzie nie dowalali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, Sensys napisał(a):

Hah, bo wkleiłem parę punktów dzięki AI, przeczytałem je, zweryfikowałem i poprawiłem? 😅  Zdecydowanie gorzej o ludziach świadczy ich nienawistne, pogardliwe podejście w dodatku z obrażaniem jakiś grup społecznych. 

Jakie to zabawne, kruche ego to właśnie Ty masz obrażasz ludzi autystycznych i nie potrafisz tego przyznać kilka osób to zauważyło w dodatku, a i jakieś tłumaczenie, że żaden autysta, którego znasz by się nie obraził heh to żaden argument my możemy znać takich co się obrażą. Tacy ludzie tak mają 😅

Tak strasznie was zabolało z @MicMic , że ktoś kilka punktów wkleił od AI, która zbiera informacje m. in. z artykułów, że musieliście zaśmiecić tym wątek, gratulacje. Ludzie często kiedyś w innych wątkach przed AI wklejali artykuły lub fragmenty artykułów to też nie ich myśli i słowa, ale do tego już się ludzie nie dowalali.

Sama wklejam czasem, to co mi AI podpowie. Nie wiem do czego się tu doczepiać 🤔

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Ja jebie wiem o jaki styl pisania ci chodzi bo też pisałam z osobami co tak piszą. Wiem o jaki styl myślenia chodzi bo też rozumiem wszystko dosłownie. Po co mi piszesz o muchach i ich klocach, rozsądek to chyba jest coś zupełnie innego niż rozumienie na zasadzie skojarzeń jak działa mózg, w przypadku powtarzanych wzorców w tym i znajdowania znaczenia jakiegoś slowa. Chodzi o to że mówimy o innych rzeczach, Ty używasz słowa autystyczny by określić sposób pisania i formułowania zdań przez ai. Ja z kolei mówię o przywoływaniu autyzmu (czyli jak większość uznaje choroby, zaburzenia, jeszcze długa droga zanim się to zmieni) odnośnie sikania na wysrywy ai by doktor indor

I można odebrać jako coś nieprzyjemnego dla osób dotkniętych tym, oki doki?

Styklo już czy znów coś mądrzejszego napiszesz?

On i tak tego nie zrozumie i będzie brnąć w jakąś pseudointelektualizacje tego dlaczego niby nie obraża ludzi autystycznych.

4 minuty temu, Verinia napisał(a):

Sama wklejam czasem, to co mi AI podpowie. Nie wiem do czego się tu doczepiać 🤔

No widzisz są ludzie, którzy korzystają i używają nowoczesnych narzędzi, a są ludzie, którzy się ich tak boją lub ich tak nienawidzą, że będą je hejtować przy okazji tych ludzi, którzy z nich korzystają. 

Na siłę doczepianie się. 

Edytowane przez Sensys

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 minutę temu, Sensys napisał(a):

No widzisz są ludzie, którzy korzystają i używają nowoczesnych narzędzi, a są ludzie, którzy się ich tak boją lub ich tak nienawidzą, że będą je hejtować przy okazji tych ludzi, którzy z nich korzystają. 

Na siłę doczepianie się. 

Może ma takie zboczenie zawodowe. Skąd wiesz czy to nie jakiś polonista, który tępi używanie AI przez młodzież przy pisaniu prac domowych 😆

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

6 minut temu, Verinia napisał(a):

Zauwazylam, że Indor się uwielbia przyczepiać do wszystkiego. No kurde... W każdym poście ma jakiś problem. Ciekawe to.

Dlatego proponuję reasumpcję głosowania na forumowego marudę. Mówiłam, że są na świecie większe marudy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 minut temu, Verinia napisał(a):

@Sensys często używam AI, gdy potrzebuję się czegoś dowiedzieć np. o lekach. Jest bardzo pomocny 

Gdy informacje, które mi wysyła wydają się być wartościowe, to wklejam lub przepisuję. Nie widzę w tym nic złego, a raczej na odwrót. Może być to dla kogoś pożyteczne bądź interesujące. I nie zawsze piszę, że to AI. To pewnie i tak widać. Ale co z tego? O co ten cały ból dupy 

Zauwazylam, że Indor się uwielbia przyczepiać do wszystkiego. No kurde... W każdym poście ma jakiś problem. Ciekawe to.

Niektórych najwidoczniej to bardzo boli 🤷🏻‍♂️

Warto weryfikować informacje przy istotniejszych rzeczach, bo lubi halucynować. 

To już chyba wiem kogo ignorować jak taki jest.

Niektórzy tu się zachowują jakby dzięki AI, ktoś napisał pracę doktorską albo coś bardzo istotnego i że to takie złe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Mic i dr Indor mają wysokie wymagania względem ludzi może. Tymczasem Ty który wymagasz jedynie szacunku i dobrego serduszka :D (żarcik chlopaki)

Ktoś kto ma wysokie wymagania wobec innych ludzi, powinien też mieć względem siebie czyli mieć szacunek i dobre serce. Tak nawiasem to chyba jedne z najtrudniejszych rzeczy w dzisiejszym świecie imo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

13 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Ale jakbym ja się miała rozejrzeć to chyba jednak bym powiedziała że większe pół ;) ludzi ma te cechy chyba

I pomyśleć że nie możemy tego mniejszego pół usadzic

Optymistyczne założenia. Nie wiem gdzie te większe pół widzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi