Skocz do zawartości
Nerwica.com

Co robić w tej sytuacji?

Rekomendowane odpowiedzi

Taki chłopak(33 lata) z dalekiej rodziny chciałam z nim ostatnio porozmawiać, po chamsku wypisywał, mówię co cię napadło, a on napisał;

Spokojnie mam depresję myślę o śmierci

Przestraszyłam się bo kiedyś też tak wypisywał do mnie.

Powiedziałam mamie i tacie o wszystkim, westchneli rodzice takie rzeczy wypisuje jeszcze.

Kiedyś mówił, że jest homoseksualistą, a teraz powiedział, że jest biseksualny i ma narzeczoną. Mieszkają ze sobą.

Mój tata wyraził się na to wszystko;

To postrzeliniec jeden!

Mama i ciocia nawet się zastanawiały czy on się ukrywa, że ma narzeczoną i mieszka z nią?

Nawet na pogrzebie swojego ojca(zmarł w zeszłym roku) ten kuzyn był z tą narzeczoną.

Nie da się go zrozumieć trudny typ

Kuzynka słyszała to wszystko to była w szoku i mówiła czy ta jego niby narzeczona się nie gniewa jak takie rzeczy pisze? Czy myśli sobie, że ona będzie go pocieszać?

Kiedyś w sumie było tak że ten chłopak wypisywał do mnie że chce się zabić marzy o śmierci, powiedziałam rodzicom wtedy o tym tata próbował pogadać z jego wujkiem w sumie to też ten jego wujek to mój daleki wujek kuzyn mamy to ten wujek mówił że on to nawet do swojej mamy przez telefon mówił:

Jak nie pożyczy kasy to się powiesi!

I jego wujek powiedział na to jak ten straszył swoją mamę przez telefon że jak nie pożyczy mu pieniędzy to się powiesi, że głupiec że naprawdę

Nawet do takiej dziewczyny kiedyś wypisywał pytania typu

Przepraszam jeśli napisze

Czy ze swoim mężem uprawiasz taki seks

Czy golisz się w miejscach intymnych

Czy jak jest miesiaczka to krew leci

Albo coś o penisach wysłał do niej

Czy prezerwatyw używa

Kiedyś powiedział też, że jego rodzina to narzeczona(o ile to prawda) i znajomi, mówił że mama się nad nim znęcała(ale nwm czy dla atencji to mówił czy rzeczywiście tak było)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O co dokładnie pytasz nas? Chcesz wiedzieć jak znaleźć pomoc dla tego chłopaka, żeby się zajął nim np psychiatra. Nie do końca wiem czy można to gdzieś zgłaszać, na pewno są jakieś wspierające grupy albo fundacje no ale to on by musiał chcieć. Może zadzwoń spytać na telefonie zaufania xD zapytaj czy to będzie legalne hah serio nie mam pojęcia. Może jakieś inne mądre głowy tu poradzą

Edytowane przez Dalja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 minut temu, Dalja napisał(a):

O co dokładnie pytasz nas? Chcesz wiedzieć jak znaleźć pomoc dla tego chłopaka, żeby się zajął nim np psychiatra. Nie do końca wiem czy można to gdzieś zgłaszać, na pewno są jakieś wspierające grupy albo fundacje no ale to on by musiał chcieć. Może zadzwoń spytać na telefonie zaufania xD zapytaj czy to będzie legalne hah serio nie mam pojęcia. Może jakieś inne mądre głowy tu poradzą

No naprawdę po prostu ciężko do niego dotrzeć.

Jak to zrozumieć, że(do innych orientacji seksualnych nic nie mam), ale mama i ciocia zastanawiają się czy ta narzeczona to przykrywka?

A w sumie kiedyś mówił, że jest homoseksualny, a teraz powiedział, że jest biseksualny nie mogę zrozumieć.

Gdy tata mój się dowiedział jakie rzeczy wypisywał i, że z tą narzeczoną mieszka wyraził się postrzeliniec jeden!

Co z takim typem powinno się zrobić?

Nie jeden raz już wypisywał, że sobie coś zrobi, że życie go wkurza.

Ale, żeby nawet własną mamę przez telefon szantażował, że się targnie na życie:

Nie dasz kasy, zabije się!

To już naprawdę....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

15 minut temu, Ola_00 napisał(a):

No naprawdę po prostu ciężko do niego dotrzeć.

Jak to zrozumieć, że(do innych orientacji seksualnych nic nie mam), ale mama i ciocia zastanawiają się czy ta narzeczona to przykrywka?

A w sumie kiedyś mówił, że jest homoseksualny, a teraz powiedział, że jest biseksualny nie mogę zrozumieć.

Gdy tata mój się dowiedział jakie rzeczy wypisywał i, że z tą narzeczoną mieszka wyraził się postrzeliniec jeden!

Co z takim typem powinno się zrobić?

Nie jeden raz już wypisywał, że sobie coś zrobi, że życie go wkurza.

Ale, żeby nawet własną mamę przez telefon szantażował, że się targnie na życie:

Nie dasz kasy, zabije się!

To już naprawdę....

Potrzebowałby możliwe opieki psychologicznej. Może spróbujcie mu dac uwagę i go zachęcić. Inna opcja że to manipulator i to wykorzystuje, wtedy będzie miał w nosie wszelkie uwagi. 

Orientacja może się zmienić w ciągu życia. Kiedyś mogło mu się też wydawać że jest homo, a z wiekiem zorientował się że jest bi. To nic złego, i w sumie kogo to powinno obchodzić, jego narzeczoną. Jak ona to akceptuje to w czym problem - twoja rodzina mimo że nie ma postepowych poglądów jakaś inteligencję ma, więc normalnie mówisz im że przecież nikogo tym nie krzywdzi a jak oni potrzebują się tym przejmować to wolna wola. Ale ty jesteś ponad to ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Dalja napisał(a):

Potrzebowałby możliwe opieki psychologicznej. Może spróbujcie mu dac uwagę i go zachęcić. Inna opcja że to manipulator i to wykorzystuje, wtedy będzie miał w nosie wszelkie uwagi. 

Orientacja może się zmienić w ciągu życia. Kiedyś mogło mu się też wydawać że jest homo, a z wiekiem zorientował się że jest bi. To nic złego, i w sumie kogo to powinno obchodzić, jego narzeczoną. Jak ona to akceptuje to w czym problem - twoja rodzina mimo że nie ma postepowych poglądów jakaś inteligencję ma, więc normalnie mówisz im że przecież nikogo tym nie krzywdzi a jak oni potrzebują się tym przejmować to wolna wola. Ale ty jesteś ponad to ;)

Po prostu tata twierdzi, że gada, że jest biseksualny bo jest chory psychicznie.

Ciocia i mama obstawiają, że ukrywa się, że jest gejem.

Ciężko zrozumieć.

Nie da się go przekonać.

Oczekuje, że wszyscy będą go pocieszać, za rączkę prowadzić? On ma 33 lata przecież.

I nie wiadomo czy jak mówi że coś się zrobi czy mówi prawdę strasząc czy woła o pomoc 

Dziwne. Nie da się go zrozumieć trudny człowiek. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi