Skocz do zawartości
Nerwica.com

Chatbot, sztuczna inteligencja AI czy może okazać się realistyczną pomocą?

Gość Relfi

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Czyli uważasz że lepszy kontakt z ai udającym człowieka?

Uważam, że jeśli przeczytałaś to, co napisałem, i doszłaś do takiego wniosku, do jakiego doszłaś, to szkolnictwo w ciągu tych czternastu lat, które dzielą moje zdobycie edukacji wczesnoszkolnej i twoje, upadło i sobie pysk rozbiło. Zadanie domowe: rozbiór gramatyczno-logiczny powyższego zdania.

Nazywała go tatusiem, bo zawodził ją tak samo, jak prawdziwy ojciec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

35 minut temu, Doktor Indor napisał(a):

Uważam, że jeśli przeczytałaś to, co napisałem, i doszłaś do takiego wniosku, do jakiego doszłaś, to szkolnictwo w ciągu tych czternastu lat, które dzielą moje zdobycie edukacji wczesnoszkolnej i twoje, upadło i sobie pysk rozbiło. Zadanie domowe: rozbiór gramatyczno-logiczny powyższego zdania.

Twój komentarz nie śmiał sensu odnośnie tego co ja powiedziałam, bo ja powiedziałam że lepiej realna dziewczyna do pisania niż robot. I tylko w takim przypadku mi chodziło. Gowno szkocki detektyw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć,

Czy ktoś z was korzysta lub korzystał z czegoś jak chatboty lub terapeuty/przyjaciółki AI??

Zastanawiam się , czy którakolwiek  platforma lub apka mogłaby być w ogóle warta sprawdzenia??

(Tylko proszę od razu o nie nasuwanie tematu psychoterapeuty…) Chwilowo mam już przesyt męczenia wszystkiego na terapii, a chciałabym czasem wyrzucić z siebie kilka rzeczy … nie wyobrażam sobie też pisania blogów lub innych pamiętników… 

Wolałabym przetestować, jak to działa, niż bać się wszystkiego co nowe!

Mam w pełni świadomość, że na pewno udzielonej odpowiedzi nie należy brać w ogóle na poważnie i chyba nawet tego oczekuję😒 Może trochę bym nawet chciała poćwiczyć na tym pewność siebie i naukę ustosunkowania się do komentarzy ludzi, które czasem są trafne, czasem błędne, nie traktując ich z góry na poważnie.

Z góry dziękuję za polecenia 🥰 

Edytowane przez shadow_no
Połączono z podobnym wątkiem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

28 minut temu, Rossie napisał(a):

Cześć,

Czy ktoś z was korzysta lub korzystał z czegoś jak chatboty lub terapeuty/przyjaciółki AI??

Zastanawiam się , czy którakolwiek  platforma lub apka mogłaby być w ogóle warta sprawdzenia??

(Tylko proszę od razu o nie nasuwanie tematu psychoterapeuty…) Chwilowo mam już przesyt męczenia wszystkiego na terapii, a chciałabym czasem wyrzucić z siebie kilka rzeczy … nie wyobrażam sobie też pisania blogów lub innych pamiętników… 

Wolałabym przetestować, jak to działa, niż bać się wszystkiego co nowe!

Mam w pełni świadomość, że na pewno udzielonej odpowiedzi nie należy brać w ogóle na poważnie i chyba nawet tego oczekuję😒 Może trochę bym nawet chciała poćwiczyć na tym pewność siebie i naukę ustosunkowania się do komentarzy ludzi, które czasem są trafne, czasem błędne, nie traktując ich z góry na poważnie.

Z góry dziękuję za polecenia 🥰 

Jeśli chcesz mieć "bota" o określonych przez Ciebie kompetencjach i zachowaniu to polecam Gemini i tzw. Gemy. Czyli sprofilowane czaty w których każdy zachowuje się w określony przez Ciebie sposób. Musisz jedynie na początku napisać prompt który będzie określał "osobowość" takiego bota oraz jego kompetencje, styl komunikacji itp. 

Z takich już z góry sprofilowanych to projekt znajomego: https://czat.ai

🗨️ Dołącz do naszej grupy na czacie:

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za podpowiedzi. Sprawdzę te “Gemy”. O jej, ta technologia! To jeszcze mogę wymyśleć “osobowość” bota … żeby napisał odpowiedź w zależności od przydzielenia cech charakteru!… hmm kiedyś mieliśmy wirtualne zwierzątka Tamagotchi 🙂 a teraz projektujemy sobie wirtualnych znajomych.. To chyba będzie u mnie krótki ten test tematu AI 🤭 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, Rossie napisał(a):

a teraz projektujemy sobie wirtualnych znajomych..

Akurat znajomych nie chciałbym mieć "zaprojektowanych". Ale za to mam kilku współpracowników w takiej technologii 🙂

Dużym plusem jest to, że "ich wiedza i rozumienie" z każdym dniem się rozszerza ponieważ materiały referencyjne z których korzystają też na bieżąco są uzupełniane każdego dnia. W miarę postępu danego projektu rośnie jego dokumentacja a ta dokumentacja zasila wiedzę takich "gemów". Czyli np. każdego dnia można pytać ich o bieżące sprawy bo w dokumentach wszystko jest uzupełnione a oni to "czytają"

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie! Też widzę, że AI nam dużo ułatwia. No właśnie do szybkiej weryfikacji wstępnych informacji ma to duży sens. Choć ja to nawet już się złapałam, że te odpowiedzi AI w wyszukiwarkach były zlepkiem różnych publikacji, przez co finalna odpowiedź była nieprawdziwa :o ale napewno i tak ma to ogromny potencjał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3 minuty temu, Rossie napisał(a):

Pięknie! Też widzę, że AI nam dużo ułatwia. No właśnie do szybkiej weryfikacji wstępnych informacji ma to duży sens. Choć ja to nawet już się złapałam, że te odpowiedzi AI w wyszukiwarkach były zlepkiem różnych publikacji, przez co finalna odpowiedź była nieprawdziwa :o ale napewno i tak ma to ogromny potencjał.

Teraz dochodzi do tego, że czasami jeden typ AI może być lepszy w przygotowaniu odpowiedniego prompta do drugiego AI ;) Dobrze jest poświęcić więcej czasu na przygotowanie dobrego prompta niż później doprecyzowywanie tych błędnych informacji jakie wypluł po pierwszym nie do końca kompletnym.

I takim oto sposobem powstają nowe zawody :D

💬 Discord

neptron.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi