Skocz do zawartości
Nerwica.com

Dwie placówki - Jeden lekarz

Rekomendowane odpowiedzi

Ogólnie sytuacja wygląda tak lekarz pracuje w Psychomedic i własnej przychodni

W Psychomedic cena za pierwszą i każdą kolejną wizytę to 450 zł

W jego prywatnym gabinecie pierwsza wizyta 300 zł, każda kolejna 200 zł

Widzicie różnicę (?)

Byłem u niego na jednej wizycie, po tym co przypadkiem zobaczyłem stwierdziłem, ze nie będę się dawał robić w balona i płacił 250 zł prowizji jakiemuś PseudoMedic.

Więc myślę aby się zapisać na kolejną wizytę do jego drugiego gabinetu... Tylko pytanie - czy ci z psychomedic nie mają jakiś zarządzeń, wewnętrznych umów z psychiatrami o nieprzyjmowaniu pacjentów, którzy u nich byli na wizycie? Jedna z psychomedic u której byłem w jej prywatnym gabinecie coś wspomniała o "podkradaniu pacjentów", a jak drugą zapytałem kiedyś tam, bo różnica to 220 zł, a 130 zł, to powiedziała, ze "nie mogę, bo jestem już pacjentem psychomedic", ale ogólnie to była trochę wredna babka, więc....

co sądzicie albo ktoś był w takiej sytuacji

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie znamy obecnej polityki Psychomedic w tym względzie - tu mogłaby na 100% odpowiedzieć tylko osoba pracująca tam. Na pytanie czy mają klauzulę "zakazu konkurencji" w umowach, które podpisują mogę odpowiedzieć tylko, że tak, zapewne mają jak wszystkie sieciówki, bo ja nawet pracując dodatkowo w sieciowej przychodni też taką klauzulę mam zawartą w umowie, ale dotyczy ona proponowania pracy pracownikom, nie ma w niej słowa o pacjentach (a przynajmniej nie kojarzę).

Decyzja w jakiej placówce leczy się pacjent należy do pacjenta i Psychomedic nie może dyktować warunków.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi