Skocz do zawartości
Nerwica.com

dubel

Piter7806

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 30.05.2021 o 16:01, starowina napisał:

Witam chcących wyjść😊z klonazepamu i każdemu tego życzę!

Biorę już 25 lat, aktualnie jestem na dawce 2 mg, a byłam 25 lat temu na 3x2mg.

I tak się bujałam, aż w pewnym momencie ta dawka wydawała mi się za duża (w pracy czułam senność) i zmniejszyłam do 2x2mg.

Dalej się bujałam, a psychiatra, że nie mogę odstawiać (w międzyczasie próbowała mi dostawić jakieś antydepresanty, ale mój organizm na nie nie reagował i sama rezygnowałam z nich).

Sama zadecydowałam że zaczęłam po 15 latach brania 2x2mg w dzień brać 1,5mg a na noc 2 mg i tak odejmowałam "jak na karuzeli" to rano to na wieczór.

Biorę dziś  jw. 2mg jednorazowo, ale schodzę aktualnie o 0,125 mg co 3-4 dni.

Nawet nie myślę wyzerować bo wiem jakie skutki, a byłam w przeszłości na 0,25 mg.

Kiedyś dopadł mnie poważny i nagły stres (sprawy rodzinne) i musiałam wskoczyć na 3mg, tak mój mózg zareagował i ciągle się "bujam" i potem schodzę znowu ale sama "kieruję ruchem".

Czy żałuję że się wpakowałam w klonazepam? NIE! 25 lat temu uratował mi życie (sporo problemów), miałam drżenie całego ciała , stan okropny przy tak dużej nerwicy a musiałam funkcjonować i chciałam żyć normalnie i on mi uratował życie!

Ponadto nie miałam żadnej wiedzy o potencjale uzależnienia, ale dzięki niemu żyję, nie "rozsypałam się".

Młódką nie jestem, bo mam 65+ ale wszystkie wyniki ok. i główka  pracuje normalnie, a ja na emeryturze "bawię" się w schodzenie i  pragnę niedużo, tylko zejść - jak na dzień dzisiejszy - do 1 mg dziennie, a potem się zobaczy.

W każdym razie mam zdrowy stan psychiczny i główka spokojna i stresu zero.

Nie wolno tracić nadziei w żadnym wieku!

Bądźcie dzielni!

Siema jestem uzależniony od klonów 20 lat tak + - trzy raz chciałem sam odstawić 4 dni i masakra nie ma opcji by samemu odstawić był moment że brałęm 3*2 mg .... na dzień dzisiejszy jest pół 2 rano i poł wieczorem pluś hydro dorażnie ... pozdrawiam i 3Maj Cie się 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi