Skocz do zawartości
Nerwica.com

Pochwalcie się co sobie ostatnio kupiliście

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Patryssia Noctis napisał(a):

Wczoraj jedna kobieta w sklepie z papierosami chciała wiedzieć co za perfumy mam na sobie. Pokazałam jej flakonik, bo miałam w torebce. Potem kolejna w galerii też chciała poznać nazwę tych perfum. Przeżywaly bardzo ten zapach. Pierwszy raz się spotykam z tym, że ktoś obcy pyta o zapach. Ale faktycznie zapach jest bardzo intensywny, trwały i piękny 🥰

Jedna porównała do Prady Paradox. 

Oprócz tego jakieś kosmetyki, a wczoraj słuchawki JBL w kolorze fioletowym. Dobrze się słucha i mocno przywierają do uszu. Dobry bas.

4 książki.

I zamówiłam kilka rzeczy w rockowym sklepie. Pokażę we wtorek.

Ja zapytałam w pracy kogos, jakie ma, bo mi sie podobały i sie okazało ze to moje haha.

co do prady paradoxe - czy one występowały w wersji jasnozielonej? Chodzi mi o kolor płynu a butelka jak paradoxe czyli taki przewrócony trojkat? Wydaje mi sie, ze ktos takie miał z kolezanek i mi sie b.podobaly ale nie widziałam w sklepach tego zielonego wariantu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Krejzi1 napisał(a):

Ja zapytałam w pracy kogos, jakie ma, bo mi sie podobały i sie okazało ze to moje haha.

co do prady paradoxe - czy one występowały w wersji jasnozielonej? Chodzi mi o kolor płynu a butelka jak paradoxe czyli taki przewrócony trojkat? Wydaje mi sie, ze ktos takie miał z kolezanek i mi sie b.podobaly ale nie widziałam w sklepach tego zielonego wariantu.

Nie mam pojęcia o jakie chodziło jej. Ja Prady Paradox nie miałam nigdy 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dostałam słuchawki wygłuszające i to jest GENIALNY pomysł ja nie wiem jak ja mogłam tyle lat nie wpaść żeby kupić to mając głuchą babcie. Po domu sobie popitalam w tych słuchawkach jak potrzeba i bardzo bardzo polecam wszystkim to się każdemu przyda a wyciszenie jest naprawdę potężne i jaka to jest ulga 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 godzinę temu, Dalila_ napisał(a):

Nożyczki do włosów. Jakie one wygodne do trzymania w kosmetyczce, a nie zawsze ucinanie metek i szukanie tych malutkich do paznokcixdd

A co przycinasz? Grzywkę czy koncowki?

52 minuty temu, marra napisał(a):

Oglądając nowy sezon Kasztanowego ludzika stwierdziłam, że trzeba przeczytać książkę bo w niej nie uśmiercono głównej bohaterki. No i zamówiłam 2 części.

Ej jaki spoiler 😛

libed to ogladal i polecał, ja zaczelam 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

A co przycinasz? Grzywkę czy koncowki?

Ej jaki spoiler 😛

libed to ogladal i polecał, ja zaczelam 

Sorki : ) ale to się wydarzy w pierwszej połowie... a zostaje jeszcze druga (3 odcinki) serial spoko, zwłaszcza 1 sezon : ) ponoć miało nie być 2 ale jednak zmienili zdanie i kurcze niby fajny, ale ten dramat trochę przyćmił główny wątek... jak dla mnie niepotrzebny bo książka ponoć wciągająca sama w sobie a skoro tak to po co 'ulepszać' : )

Edytowane przez marra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ale na plus dla czytelnictwa zawiedzeni fani serialu (ci którzy jeszcze nie czytali: )) może teraz chętniej sięgną po książkę : ) Zabawa w chowanego w zeszłym roku została wydana... przed chwilą zetknęłam. Czyli ta przerwa stąd się pewnie wzięła.

Edytowane przez marra

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, marra napisał(a):

... ale na plus dla czytelnictwa zawiedzeni fani serialu (ci którzy jeszcze nie czytali: )) może teraz chętniej sięgną po książkę : ) 

Jakos wypadłam z obiegu serialowego, chociaz Heweliusz zrobił na mnie wrażenie i znów rozwazam zakup netflixa. Ale to pewnie będzie tak, ze będzie 1 rzecz która obejrze w 2 dni a reszta nudy.

tak sie zajarałam tematyka, ze włączyłam sobie jakis film orzeł polski czy coś takiego, o lodzi podwodnej, znane twarze itd., ale nie miał podjazdu do Heweliusza. I jeszcze to udźwiękowienie pl filmów 🤦‍♀️. Dykcja niektórych dupy nie urwała, przemnóż to przez ten dźwięk i jako native speaker jezyka polskiego chuja rozumiałam i podglaszalam odbiornik niczym głucha babcia 😂

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

9 minut temu, Krejzi1 napisał(a):

Jakos wypadłam z obiegu serialowego, chociaz Heweliusz zrobił na mnie wrażenie i znów rozwazam zakup netflixa. Ale to pewnie będzie tak, ze będzie 1 rzecz która obejrze w 2 dni a reszta nudy.

tak sie zajarałam tematyka, ze włączyłam sobie jakis film orzeł polski czy coś takiego, o lodzi podwodnej, znane twarze itd., ale nie miał podjazdu do Heweliusza. I jeszcze to udźwiękowienie pl filmów 🤦‍♀️. Dykcja niektórych dupy nie urwała, przemnóż to przez ten dźwięk i jako native speaker jezyka polskiego chuja rozumiałam i podglaszalam odbiornik niczym głucha babcia 😂

Tego nie oglądałam : ) tak, dźwięk w polskich produkcjach często jest fatalny i nie wiem z czego to wynika : )

Ostatnio oglądam sporo azjatyckich seriali nawet romantycznych, że aż czasem skręca i trzeba zrobić przerwę bo kropla żenady spływa po czole : ) ale dialogi mają spoko i aktorzy sympatyczni... 

Można trafić na fajne seriale (?) Polecam tu zdarzy się coś strasznego. Czekam też na Niebieskookiego samuraja... 

Uciekam, dobrego dnia : )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 godziny temu, Dalila_ napisał(a):

Nożyczki do włosów. Jakie one wygodne do trzymania w kosmetyczce, a nie zawsze ucinanie metek i szukanie tych malutkich do paznokcixdd

Nie tnij nożyczkami fryzjerskimi wszystkiego, bo one są tylko do włosów. Cięcie nimi czegokolwiek innego błyskawicznie je tępi i potem zamiast ciąć  miażdżą włosy i niszczą końcówki więc szkoda ich do innych rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz, ironella napisał(a):

Nie tnij nożyczkami fryzjerskimi wszystkiego, bo one są tylko do włosów. Cięcie nimi czegokolwiek innego błyskawicznie je tępi i potem zamiast ciąć  miażdżą włosy i niszczą końcówki więc szkoda ich do innych rzeczy.

A może ona je kupiła do wszystkiego innego poza włosami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Pieprz w moździerzu napisał(a):

A może ona je kupiła do wszystkiego innego poza włosami?

Haha chyba że tak jeśli maja służyć do wszystkiego poza włosami to nie ma tematu.😄 Chociaż troche szkoda, bo fryzjerskie są zazwyczaj znacznie droższe niż porządne zwykle nożyczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8 minut temu, ironella napisał(a):

Haha chyba że tak jeśli maja służyć do wszystkiego poza włosami to nie ma tematu.😄 Chociaż troche szkoda, bo fryzjerskie są zazwyczaj znacznie droższe niż porządne zwykle nożyczki.

Pamiętam jak w 19... na targu jakiś Bułgar czy inny obcokrajowiec-handlowiec zachwalał nożyczki do włosów. A że mama nie do końca była przekonana czy potrzebuje i chce kupić, to zaproponował, że przetestuje je na moich włosach, żeby pokazać jakie są świetne 😱😂 Oczywiście zaprotestowałyśmy, ale nożyczki zostały ostatecznie kupione i sprawdziły się bardzo dobrze do przycinania końcówek przez wiele lat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

27 minut temu, ironella napisał(a):

Serio jak utne metke to się Stępia;O dzięki że mnie uświadomiłas. Do włosów kupiłam znaczy tylko do końcówek

@Krejzi1kkupiłam do końcówek żeby częściej sobie podcinac i nie latać do fryzjera po same końcówki za często. Bo się wkurzylam na fryzjerów jak się do też mówię czy może coś pocieniowac coś zmienić A wszystkie fryzjerki mi mówią "nie niee pani ma proste wlosy delikatne cienkie nie będę pani nic robić z nimi tylko koncoweczki" więc wszystkie nie chcą mi zmienić fryzury. Chciałabym mieć takie gęste włosy piękne 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi