Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zaburzenia emocji ze splyconym afektem

Gość csrpk

Rekomendowane odpowiedzi

nie do konca wiedzialem gdzie to wrzucic...

Dotychczas myslalem, ze to lęk jest moim glownym problemem i ze to on splyca mi emocje. Mam duzy problem z okazywaniem ich zabarwianiem emocjonalnie wypowiedzi troche jak robot :P zbytnio sobie nie umniejszjac. Ogolnie taka sztywnosc emocjonalna. I wlasciwie typowe leki przeciwlekowe, czyli antydepresanty tylko pogarszaly sprawe. Dziwnym przypadkiem jest lamotrygina ktora w jakis sposob mnie oswobadza, czuje wieksza empatie i latwiej reaguje emocjonalnie.. Przkonalem sie o tym kiedy jakis miesiac temu ja odstawilem i przedwczoraj wrocilem do niej spowrotem.

Jak dla mnie jest to dosyc dziwne, jest to lek przeciwpadaczkowy i przeciwChadowy. Czy moglby sie ktos wypowiedziec na ten temat. Nie jestem w pelni usatysfakcjonowany dzialaniem leku aczkolwiek napewno pomaga.

Czy ktos z podobnymi problemami (sztywnosc emojonalna, duzy problem z jakimkolwiek sposobem wyrazaniem uczuc) korzystal z jakichs lekow, ktore w jego wypadku okazaly sie skuteczne?? Do tej pory szukalem czegos na "koncentracje, pamiec" i "stany lekowe", mysle jednak ze w pierwszej lini powinienm sie skupic nad tym o czym pisalem. Z gory dziekuje za pomoc..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi