Skocz do zawartości
Nerwica.com

Zaufanie do psychiatrii ?

Gość klex

Rekomendowane odpowiedzi

bonsai, Autorskie nie, ale nie możecie życzyć sobie usuwania z byle powodu , . Co zresztą uważam za słuszne , bo chaos jaki by powstał gdyby tak nie było, byłby nie do ogarnięcia ;)

-- 06 kwi 2015, 00:06 --

bonsai, widać "nikt" nie czyta regulaminu :D.

To jest pewne jak 2x2 :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam zaufanie do psychiatrii i medycyny :)

To chyba jesteś pierwszą osobą która tak uważa bo większość medyków znających się na rzeczy ma inne zdanie.

Usuwajcie nie usuwajcie w sumie to już mi lotto często jest to temat życia lu śmierci więc pisanie o sexie prawiczka wydaje mi się być infantylne.

Rozmawiałem raz z byłym prokuratorem na ten temat to powiedział z lekarzami nie wygrasz bo jakaś żyłka może połknąć etc.

Ale czasami zdarzają się błędy oczywiste a NIL to korporacja która na chama tylko samą siebie osądza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*Wiola*, wiem, że odbiega to od tematu ale o tyle o ile kiedyś chyba były zapisy teg odotyczącę, tak obecnie nie widzę w Regulaminie informacji, że treści zamieszczane przez użytkowników stają się włąsnością serwisu...(?)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

paragraf 4 pkt 3

- użytkownik, umieszczając jakiekolwiek materiały będące utworem w znaczeniu ww. ustawy, przekazuje niniejszym Spółce prawo do nieodpłatnego, nieodwołalnego i nieograniczonego czasowo i terytorialnie wykorzystywania przedmiotowych materiałów, w szczególności poprzez ich publikowanie w Serwisie, utrwalenie, zwielokrotnianie i publikowanie i wprowadzanie ich do obrotu (sprzedaży), wprowadzenie do pamięci komputera, nadawanie za pomocą wizji lub fonii przewodowej lub bezprzewodowej przez stację naziemną, nadanie za pośrednictwem satelity itp. Użytkownik ponadto upoważnia Spółkę do wykorzystywania ww. utworów w celach promocyjnych i reklamowych. Użytkownik oświadcza, iż posiada wszelkie zgody, w tym osób, których wizerunki widnieją na ww. materiałach, i upoważnia niniejszym Spółkę do ich wykorzystywania w zakresie określonym powyżej.

paragraf 7

10. W zakresie, w jakim nie sprzeciwiają się temu bezwzględnie obowiązujące przepisy prawa, w celu i w związku z potrzebą wykonania Umowy oraz zapewnienia zgodności z Regulaminem i kodeksem netykiety Forum:

- każdorazowe umieszczenie przez Użytkownika komentarza lub innej treści na Forum należy rozumieć jako zawarcie przez Użytkownika i Usługodawcę umowy obejmującej udzielenie Usługodawcy przez Użytkownika nieodpłatnej, nieodwołalnej nieograniczonej terytorialnie i czasowo licencji do korzystania z przekazanych przez Użytkownika treści na polach eksploatacji, o których mowa w art. 50 ustawy o prawie autorskim i prawach pokrewnych oraz wykonywania wyłącznego prawa zezwalania na wykonywanie zależnego prawa autorskiego w zakresie niezbędnym do opublikowania komentarza na Forum oraz zapewnienia zgodności treści z Regulaminem; każdorazowe przyjęcie uprawnień przez Usługodawcę może nastąpić w sposób dorozumiany. Postanowienie zawarte w zdaniu poprzedzającym nie stanowi o obowiązku zawarcia umowy licencyjnej przez Użytkownika. Brak udzielenia ww. licencji uprawnia Usługodawcę do usunięcia danej treści,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

użytkownik, umieszczając jakiekolwiek materiały będące utworem w znaczeniu ww. ustawy, przekazuje niniejszym Spółce prawo do nieodpłatnego, nieodwołalnego i nieograniczonego czasowo i terytorialnie wykorzystywania przedmiotowych materiałów, w szczególności poprzez ich publikowanie w Serwisie, utrwalenie, zwielokrotnianie i publikowanie i wprowadzanie ich do obrotu (sprzedaży), wprowadzenie do pamięci komputera, nadawanie za pomocą wizji lub fonii przewodowej lub bezprzewodowej przez stację naziemną, nadanie za pośrednictwem satelity itp. Użytkownik ponadto upoważnia Spółkę do wykorzystywania ww. utworów w celach promocyjnych i reklamowych. Użytkownik oświadcza, iż posiada wszelkie zgody, w tym osób, których wizerunki widnieją na ww. materiałach, i upoważnia niniejszym Spółkę do ich wykorzystywania w zakresie określonym powyżej.

Taką cenną wiedzą się dziele zapomniałem o prawach autorskich swoich i mistrzów na których się powoływałem .

Ciekawe co na to Trybunał Konstytucyjny który uważa że obowiązująca zasada stosowania ostrożnej krytyki w kodeksie służy dobru społeczeństwa, natomiast w praktyce prowadzi do patologii i nadużyć w konsekwencji do podburzenia zaufania.

Dlatego polityka ze względu na swoją większą przejrzystość jest nauką bardziej wiarogodną niż medycyna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

klex, widzi - za karę skażą się na 10 lat cięzkich robót w oczyszczalni ścieków ;) . A tak na serio to nawet na forum obowiazuje ustawa u prawach autorskich. Niemniej jednak treści na forum umieszczane nie stają się własnością serwisu ale serwis ma prawo do ich wykorzystywania ;).

Haha polityka przejrzysta nie jest ;). Medycyna cóż...nigdy nie wiadome jest co może się stać. Ogranizm ludzki jest mocno zbadany i niby można rzec, że np. operacja na 100% się powiedzie ale zawsze mogą nastąpić jakieś powikłania i co w tedy...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blah!, Dywaguje doszukuje się hipokryzji staram się znaleźć jakieś korelacje w ujęciu systemowym, stworzyć model, obraz. Prawdy objawione nie muszą być oczywiste, mit czy kit : kościół jest święty, profesor mądry, medycyna etyczna, sędzia sprawiedliwy a studia dają pracę, czasami jest to rodzaj psychomanipulacji- zmieniając wizerunek nie zmieniamy obiektu.

Polityka przynajmniej w jakimś ograniczonym stopniu jest pod kontrolą społeczną a kadencja trwa z reguły 4 lata, w psychiatrii więcej jest filozofii niż medycyny a ludzie wybierający tą dziedzinie często mają sami problemy ze sobą. Medycyny nigdy nie da się przewidzieć i opanować- organizm ludzki jest nieprzewidywalny ale nie zwalnia to od myślenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

detektywmonk, jako prawiczek możesz mieć ewentualnie problemy w trakcie, a nie po. ;) Po to nikt nie ma problemów. ;)

Ja spotkałem tylko jednego kompetentnego lekarza z tej dziedziny. Całe lata go nie widziałem, a szkoda.

Następnym razem spytam,dokładnie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co mnie jeszcze urzekło to braki w wykształceniu niektórzy np nie wiedzą co to jest bruksizm zaliczany do parasomnii - grupy zaburzeń, polegających na występowaniu w trakcie snu określający patologiczne tarcie zębami żuchwy, dominującym czynnikiem wśród wszystkich jest stres, to że niektóre leki mogą mieć zastosowanie w leczeniu wielu zaburzeń niekoniecznie psychicznych a tymoleptyki czasami powodują działanie odwrotne do zamierzonego.

W sumie to nie ma sensu zmieniać KEL jeżeli obecny nie jest respektowany w szczególności punkt mówiący o obowiązku poszerzania wiedzy lekarskiej.

I jak mieć tu do kogo zaufanie jeżeli błędy są oczywiste zapewne trza byłoby wymienić cały personel może zmiana pokoleń w czymś pomoże.

Szacunku i pieniędzy za wykonane leczenie każdy oczekuje :hide: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi