Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spamowa wyspa

Etna

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też Was witam serdecznie :D

Dzisiaj leniuchowanie...nie spałam całą noc, nie wiem dlaczego.

Spisałam w nocy przepisy na pieczyste i ciasta, bo chciałabym zrobić wg.innych przepisów, niż zwykle.Teraz tylko zrobić listę zakupów i będzie OK :D

Megi_, platek rozy, my wszyscy tutaj wykonujemy ogromną pracę, by jako tako funkcjonować. W tej chwili u mnie jest trochę lepiej, ale przez prawie 4 lata byłam poza normalnym życiem, uwięziona przez lęki, jestem więc najlepszym dowodem na to, że praca popłaca Dziewczynki :D

mirunia, Marcin2013 :D , u mnie też pogoda zmienna, ale wieje nieprzyjemny wiatr, jest dość zimno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

konwali@, Megi_, platek rozy, cześć dziewczynki! :papa:

Marcin2013, Zebrec, cześć chłopczyki! :papa:

mirunia, jasaw, dzisiaj jak wracałam z terapii było słońce i wiatr, owinęłam się chustką jak Palestynka i zastanawiałam się po co mi ten parasol w torbie :pirate: Potem się przepakowałam, wyjęłam parasol i jak wracałam z pracy to mnie zlało i bałam się, że mnie normalnie z chodnika na jezdnię zwieje :hide:

Taka sytuacja, miałam pobrać próbkę krwi do badania, nakłuć palec, nakapać, schować rurkę w rurkę i odesłać kurierem do labu. Musiałam to robić rano, bo na czczo. A rano mi krew prawie w ogóle nie dociera do dłoni i stóp, jestem jak zimny gad. Strasznie się zmartwiłam, że może ta próbka za mała, no i sińce mam na palcach :hide:

Do tego straszne głupoty gadałam na terapii, ale w psychodynamicznej to jest lepszy materiał dla terapeuty niż wypowiedzi przefiltrowane przez logikę i chęć robienia wrażenia osoby ogarniętej :P

Mam jeszcze jednego klienta dzisiaj do przepracowania, wrócę to będę grać w grę, bo jest dzisiaj jakaś oferta specjalna, że sobie trochę szybciej ponabijam postacie :smile:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witajcie!!!

Spieszę donieśc, że u mnie pogoda koszmarna, leje i strasznie wieje zimnem. Bez parasola po chwili mokry człowiek do gaci, a z parasolem trudno równowagę utrzymac... :roll:

Odwołałam na jutro terapię, bo miałam jechac do lekarza. Ale dziś szybciutko wysłałam eska, czy jednak mogę przyjśc. A to z prostej przyczyny, że może jutro na terapię się dotelepię, ale nigdzie dalej nie pojadę... No i potrzebuję fachowego wsparcia. Nie jest za dobrze. :bezradny:

Umówiłam się na szóstą z przyjaciółką bliziutko domu na herbatkę, mam nadzieję, że pogadanie trochę mnie rozluźni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, Cześc kochana!***** Ech, kiepsko się czuję. Jeszcze chyba hormony ruszyły i brzuch boli... :why: Do doktora napiszę po tygodniu, musimy zobaczyc, co za cyrki ten mój organizm będzie wyprawiał. A agorafobia ostatnio się i tak pogłębiała, więc odstawianie niekoniecznie ma na to wpływ. Byleby do pracy móc chodzic. :zonk:

Marcin2013, Cześc chłopaku! Czytałam, że pogoda pokrzyżowała Ci dzisiejsze plany.

jasaw, dajesz nam dużo nadziei... :uklon:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

cyklopka, kosmostrada, mirunia, Zebrec, jasaw :********** witajcie.

Nie pobrala mi tej cytologiii,, siedziala jakas wredna baba i mi orzekla ze to nie sklep z zyczeniami :shock: a ja mialam na dzis termin na to badanie. Takiego wnerwa zlapalam ze sie z nia tam poklocilam . Chyba musze zmienic osrodek bo tam wiecej juz nie pojde :hide::hide: Nie wiem co sied zieje z lekarzami. Psychiatra lekow nie chce zapisywac , musi ortopedka , cytologii nie chca robic chociaz sama pani w rejestracji mowila ze w karcie mam na czerwowno ze mam zrobic cytologie ...

Jestem zla i smutna , plakac mi sie chce :(

Wlaczyl mi sie lęk jak wyszlam od ginki a stalam akurat na poczcie i bylam 9, ledwo wystalam bo mi juz slabo bylo po tych cyrkach u lekarki.Glowa mnei rozbolala na to wszytsko :(

kosmostrada, co sie dzieje Slonce?????

cyklopka, no nie da sie chodzic :shock: tak wieje , mnie mimo parasola tak zlalo ze mialam cale leginsy zamoczone na kolanach i tunike . Na szczescie ze kurtka byla nieprzemakalna.

-- 30 mar 2015, 17:47 --

jasaw, Aniu ja calyc zas na terapii i poza nia pracuje nad soba ale Megi nie starajac sie poznac czemu ma takie zachowania sobie bynajmniej nie pomaga. Trzeba terapii zeby chociaz wiedziec w jakim kierunku sie obrocic , skad to sie bierze , i jak to zmienic.

A ja mams zczerze dosc i nie wierze ze to sie da pokonac na zawsze , nie da sie. Wystarczy zapytac lekarza i T.

jakby sie dalo to tylu ludzi by nie chorowaloa choruja latami.

-- 30 mar 2015, 17:49 --

Tez sie czulam dobrze poltora miesiaca i co? i poszlo sie moje samopoczucie ....... :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, ja doskonale wiem, jaka jest nasza nerwica, ale nie myślę o tym. Mamy taką naturę, taką konstrukcję psychiczną i już. Jednak nie można z tego powodu rezygnować z walki o siebie, życie lepsze, spokojniejsze. Ja pogodziłam się z tym, że taka jestem i już. Znam ludzi, którzy zachorują na raka i zastanawiają się - dlaczego ja? Ja na tym się nie skupiałam, bo chciałam wyzdrowieć, żyć dalej,dla siebie, dla Dzieci...walczyłam, byłam zdyscyplinowaną pacjentką, itd...

Nie obrażałam się, nie rozpaczałam, a pełna pokory i nadziei poddawałam się wszystkim koniecznym zabiegom...

Tak samo jest z naszą chorobą...mam pełną świadomość objawów, ograniczeń, smutków, lęków, bólu i mam nadzieję, że uda mi się żyć aż do śmierci :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, po prostu nie zaakceptuje zycia na pol gwizdka bo zawsze chcialam czerpac z niego jak najwiecej , a to co teraz to farsa jest .

Mam ustawione wysoko poprzeczki co do siebie . I nie zadowole sie malym szczebelkiem raz na czas , po to by za chwile znow byc na dole.

-- 30 mar 2015, 18:19 --

jasaw, ja sie chce rozwijac , chce zwiedzac , chce byc czynna zawodowo i to na maxa a nie takie pitu pitu , chce sie cieszyc swoimi pasjami , chce robic to co robia ludzie , zwykle rzeczy ale bez stresu , lęku i ogromnego wysilku.

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jasaw, nie pogodze sie z tym bo zawsze bylam jaka bylam i nie dla mnie metoda malych kroczkow , zycie mi ucieka a jest tylko jedno , a ja nie chce sie trzasc ze strachu robiac zwykle rzeczy.

Chce byc silna taka jak bylam dawniej.

Nie umiem sie cieszyc z malego sukcesu typu wlasnie pojscie do jarzyniaka czy do lekarza bo to dla mnie nie sukces a porazka jesli ja mam sie cieszyc w zyciuz takich rzeczy.Tak to postrzegam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

platek rozy, i to jest Twój problem, bo życie składa się z drobiazgów, więc dobrze jest, gdy dostrzegamy tę drobnicę...

Mnie własnie życie nauczyło dostrzegać i doceniać małe kroczki, kiedyś myślałam podobnie do Ciebie-perfekcjonizm, mnóstwo ograniczeń, nietolerancja, brak życzliwości, zrozumienia-wszystko mnie zabijało, bo chciałam zbudować sobie swój świat, taki jaki lubiłam, w jakim dobrze się czułam.. Życie pokazało inne oblicze i zaakceptowałam to, co nie znaczy, że zrezygnowałam z marzeń, potrzeb, a jedynie zweryfikowałam swoje możliwośći.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mirunia, :********* czesc Slonce :) no niestety , mam inne podejscie jak czesc z osob z choroba bo niektorym wystarcza lezec w lozku czy siedziec w domu a mnie nie.

Ja dlatego sie w nim nie zamknelam bo bym wolala umrzec . Nawet w najgorszym czasie bywalam z atakami paniki na miescie , nie zawracaja c do domu nigdy. Czekalam az mina i jechalam czy szlam dalej .

A nie ludze sie ze wyzdrowieje na zawsze bo nie ejst to mozliwe . Moge sie zaleczyc na jakis czas o ile zdolam to zrobic.

mam dosc tego dnia , wstretnej ginki i jeszcze kilku innych rzeczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kochane, ja wczoraj byłam na wystawie Olgi Boznańskiej w Narodowym, trzęsła mną potwornie, myślałam, że będę uciekać, ale moja miłość do malarstwa zwyciężyła i nawet posiedzieliśmy z Mężem w kawiarni muzealnej, to było niezwykłe przeżycie estetyczno-duchowe, inny świat, choć nie bez bólu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi