Skocz do zawartości
Nerwica.com

pytanie odnośnie psychotestu

morgoth777

Rekomendowane odpowiedzi

Witam robiłem niedawno psychotesty do pracy, psycholog określił mnie tak neurotyzm-introwersja-psychotyzm i zalecił wizyty psychologiczne .Czy neurotyzm nie jest wykluczeniem psychotyzmu ? w jakiejś książce przeczytałem że mam dużą podatność do popełniania przestępstw, czytałem na temat każdego z tych zagadnień w oddzielnych artykułach ale chciałbym się coś dowiedzieć konkretnego na temat ludzi z tym mixem zaburzeń.Dodam że miałem trudne dzieciństwo co poskutkowało zażywaniem dużej ilośći substancji psychoaktywnych. Trwało to 8 lat, obecnie mam 25 i mnóstwo problemów ze sobą natury psychicznej.Około 2 lat temu przestałem pić i spożywać inne substancje zbędne, ale i bez nich jestem bardzo chwiejny emocjonalnie na co dzień raczej zamknięty w sobie popadam szybko w gniew, udaje mi się hamować me nerwy ale zdarzyło sie też że zrobiłem coś szybciej niż pomyślałem i kończyło się to krzywdą dla innych, stronie też od ludzi nie lubie miejsc w których mam kontakt z dużą ilością ludzi (poczucie wyobcowania inności ).Dodam że do psychologa nie mam możliwości uczęszczać z dwóch powodów znajduje się on w małym mieście (obawa przed kimś kto mnie zna) 2 to cały mój czas wypełniony jest pracą. Opinii nie dostarczyłem do pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ściemniałem bo porostu chciałem się dowiedzieć co jest ze mną szczerze odpowiedziałem na test, papierek zachowałem dla siebie na pamiątkę ;p Wcześniej wylądowałem u psychiatry gdzie mi powiedzieli że być może mogę mieć depresje, poza tym kobita tylko notowała, na koniec przepisała psychotropy i po wizycie.Leków brał nie będę bo jeśli człowiek ma problem to powinien go rozwiązać tzn trafić w jego sedno, i robić tak by w życiu czuł się szczęśliwy a nie za pomocą leków. Chodź pewne moje zachowania adekwatne od sytuacji nigdy się nie zmienią to może kiedyś odnajdę swoje szczęście.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi