Skocz do zawartości
Nerwica.com

Szalony indycznik

Doktor Indor

Rekomendowane odpowiedzi

38 minut temu, Dalila_ napisał(a):

O bozeee nie odpowiem bo spamujemy

No to przerzucam do dycznika. Mam zakładkę dycznik, sobie otwieram i mam.

38 minut temu, Dalila_ napisał(a):

A telefon jest średni do surfowania i szukania jakiegoś tematu w górze innych. Używasz? Wiesz że niewygodne? Jeez.

No właśnie nie – nie używam do pisania. Do pisania używam klawiatury. Jak muszę pisać na telefonie to używam klawiatury na BT, bo mnie szlag trafia z klawiaturą dotykową. Staram się używać rzeczy zgodnie z ich przeznaczeniem. Do pisania jest komputer i wygodna, w miarę duża klawiatura, a nie ta dotykowa abominacja.

39 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Co za chamstwo wciskać komuś kłamstwo do ust i jeszcze z taka pierdołą.

No manipulujesz Dalilko, manipulujesz. Co ja ci poradzę na to, że manipulujesz.

39 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Nie jesteś zablokowany, możesz dostać odpowiedź priv gdybyś chcial.

Po tym jak mnie przeczołgałaś wiadomo w jakim temacie odechciało mi się bliższych kontaktów, a takimi są kontakty na priv.

32 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Od mleka kot na szczęście nie zdechnie tylko moze mieć biegunki.

Ale to nie jest „tylko” biegunka. Zwierzę cierpi, odwadnia się. To jest wg ciebie OK?

32 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Ogólnie zwierzęta są bardzo ważne, ale nie są ważniejsze od ludzi,

To zupełnie nie o to chodzi. Chodzi o to, żeby ich nie męczyć bez potrzeby.

33 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Ogólnie takie nazwanie że jak ktoś dał (dał nie daje) kotu mleko to jest znęcanie nad zwierzęciem to jest spore nadużycie.

Dlatego powiedziałem, że postaram się tego słowa nie używać – bo wiem, że miałaś dobre intencje. Ale można mieć dobre intencje i czegoś nie wiedzieć, i to jest spoko, ale jak już się to wie i dalej się w to brnie, bo naukowcy to, bo tamto, i jeszcze takie prześmiewcze „ale to ty jesteś specjalistą od kotów to co ja będę :)” (nie pamiętam już i nie chce mi się szukać, z pamięci piszę), to już tak nie bardzo, wg mnie.

34 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

Kojarzy mi się jak do dzieci niektórzy są nadopiekunczy aż do śmieszności to takie nazwanie rzeczy to też jest jak bycie nadopiekunczym do zwierzęcia.

Jakbyś celowo karmiła dziecko pokarmem, po którym dostaje sraczki, wiedziałabyś o tym, że dostaje tej sraczki, a mimo tego dalej dawałabyś ten pokarm, to byłoby to znęcanie się nad dzieckiem, nie uważasz?

34 minuty temu, Dalila_ napisał(a):

I rozbawilo mnie tyle to zapewne przez to że mam nieco chlopski rozum inaczej postrzegam świat np twierdzę że ludzie są jednak wazniejsi niż zwierzęta choć to nasi kochani przyjaciele i świat jest lepszy dzięki nim 😊

Ja mam trochę inne zdanie – nie wszyscy ludzie są równi. Są ludzie, którzy są mi bliscy, i są tacy, którzy są daleko za moimi kotami. Ale to moje zdanie, nie każdy musi się z tym zgadzać i na nikim tego nie wymuszam.

35 minut temu, Dalila_ napisał(a):

Bardzo mi smutno że nie potrafisz zrozumieć. Ja też wielu twoich poglądów nie zrozumiem 

Wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Doktor Indorno właśnie dzieci się dalej karmi mlekiem bo to potrzebne im, nawet że w 1 miesiącach tyle wydalają

Uważam że temat tego że dałam kotu mleko nie jest aż taki istotny i też co ja sama sądzę nie jest takie istotne. W ogóle nie jest istotne jaka jestem i jakie mam intencje jak jakiś indyczek ci wmawia kłamstwo manipulacje i Bóg wie co jeszcze. Nigdy nie widziałam żeby ktoś tu komuś pisał kłamiesz kiedy nie ma wiedzy na ten temat. Mega dziwne i mało bystre. A o tobie nie sądziłam że masz tak kruche ego że zwrócenie uwagi publiczne powoduje zawód i niechęć do jakiejś osoby. Również to że ktoś jest z Tobą w dobrej komitywie nie oznacza że nie wolno mu się tobie sprzeciwić czy upomnieć publicznie, bo nie może tracić swojego mózgu i popierać kogoś bezrefleksyjnie. Jeśli ktoś tak uważa to znowu, tak jak ze zwierzętami, coś ma nie pokolei w relacjach (taka tam diagnoza które Ty lubisz innym stawiać w necie:D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi