Skocz do zawartości
Nerwica.com

Spam działu Dzisiaj czuje się...

Catriona

Rekomendowane odpowiedzi

1 minutę temu, MicMic napisał(a):

Ok. I rozumiem Pan Indor będzie decydował kto jest leniem, kto nie. Dokonał nieskończonego obliczenia - niczym Absolut z filozofii Lebniza podczas wyboru idealnego świata spośród wszystkich możliwych - a następnie podjął decyzję 🙂

Wkładasz mi do ust słowa, których nie wypowiedziałem. Przeczytaj mojego posta jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem. Jak nie pomoże, to czytaj do skutku.

Gorzej, że mniemam, że skoro studiowałeś filozofię, to pojęcie sofizmatu rozszerzenia nie jest ci obce, więc podejrzewam, że robisz to celowo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Przeczytaj mojego posta jeszcze raz, tym razem ze zrozumieniem. Jak nie pomoże, to czytaj do skutku.

Już pędzę, panie indyk. 

4 minuty temu, Doktor Indor napisał(a):

Gorzej, że mniemam, że skoro studiowałeś filozofię, to pojęcie sofizmatu rozszerzenia nie jest ci obce, więc podejrzewam, że robisz to celowo.

Nie jest obce (choć akurat to można sobie łatwo wygooglować, nawet nie pamiętam, czy to było kiedykolwiek omawiane na zajęciach). To było rozumowanie abdukcyjne na podstawie wszystkich Twoich wcześniejszych wypowiedzi.

Ok, już mi się nie chce tracić energii na te offtopy, pewnie zaraz to pójdzie do kosza i tak. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi