Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jezus...

Gość Relfi

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, Dalila_ napisał(a):

A nie wiem, o to jej nie zapytałam. Domyślam się że by odpowiedziała że albo to samo albo że ze starości. Ale jak będę widzisz ja to zapytam o ile nie zapomne

Ale sama chyba widzisz, że to jest nielogiczne rozumowanie?

Zwlaszcza, że wielu młodych ludzi popełnia grzechy ciężkie.

Znam też myślenie typu: Ludzie, którzy popełniają grzech ciężki od razu idą do piekła po śmierci, a więc większość ludzi. Jeśli nie uda do spowiedzi to ich losem kieruje Bóg tak, aby w przyszłości doznali laski i się wypowiadali.

Czy na łaskę trzeba sobie zasłużyć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 minuty temu, Verinia napisał(a):

Ale sama chyba widzisz, że to jest nielogiczne rozumowanie?

Zwlaszcza, że wielu młodych ludzi popełnia grzechy ciężkie.

Jasne, właśnie napisałam że przerażające, że ludzie w taka wymówke wierzą niektórzy!

Ale starsi to łatwo mają uwierzyć, szczególnie jak całe życie byli bardzo wierzący to wiecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

30 minut temu, Dalila_ napisał(a):

W sensie treści natchnione przez szatana. Podobnie odrzucili Marii Magdaleny no bo była kobieta a nie mogła być uczniem Jezusa równym apostołom. Bo by baby rządziły w kościele jeszcze. A cytat ten z Tomasza dotyczył tego że Bóg mówił żeby nie szukać go między budowlami z drewna i kamienia bo on jest między ludźmi. To odrzucili bo by nie mieli zysku? Nie wiem.

Jeszcze jedno od mojej babci - młodzi ludzie umierają ponieważ w przyszłości popełniliby grzech śmiertelny, a dzięki miłosierdziu Boga bierze ich do siebie i nie pójdą do piekła 😊

Natchnione przez szatana xd. 

Kurde, miałem na kulturoznawstwie całe pół roku o Biblii, ale gówno pamiętam. Ale z tego co mi się jarzy, to o tym, co zostało umieszczone w Kanonie decydowali biskupi na synodach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi