Skocz do zawartości
Nerwica.com

Jaki jest wg Ciebie najlepszy neuroleptyk? 🌀🦋

Verinia

Rekomendowane odpowiedzi

Proszę napiszcie jaki lek przeciwpsychotyczny był dla Was najlepiej działającym pod względem:

- niwelowaniu urojeń 

- braku dotkliwych skutków ubocznych: np. podwyższonej prolaktyny, wzrostu apetytu, obniżeniu nastroju, akatyzji, niepokoju, pobudzeniu, bezsenności, senności za dnia 

- poprawy funkcji poznawczych

- poprawy samopoczucia 

Możecie dodawać kombinacje neuroleptyków, jeżeli bierzecie/braliście dwa najlepiej dostosowanych do Waszych potrzeb. 

Podajcie jeszcze jakie leki bierzecie w tej chwili. Jestem ciekawa jak wygląda Wasze leczenie na dziś dzień.

Zapraszam do pisania. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi. Pomoże mi to zastanowić się co robić dalej ze swoim leczeniem, jako że jestem osoba, która przerobiła większość leków i ich kombinacji. No ale trzeba probować dalej.

Moje obecne leczenie to...

Arypriprazol 30mg

Kwetiapina 300mg

Wenlafaksyna 75mg

Lamotrygina 200mg

Pregabalina 300mg

Oprócz tego Xanax doraźnie, przy silnym lęku.

Dzisiaj spróbuję dostać się do psychiatry prywatnie i powiedzieć o swoim niepokoju i atakach paniki, słabym śnie i pobudzeniu, podczas którego nie jestem w stanie nic zrobić, tylko się telepię.

Obstawiam, że to wina Abilify, bo juz miałam tak na nim. Nie wiem, po co do niego wróciłam. 

Chciałabym poznać Wasze typu, jakie neuroleptyki nadają się do brania. Bo ja już nie mam pojęcia. Moja lekarka zawsze pyta mnie, co tym razem dajemy. Często proponuje szpital, ale ja się nie zgadzam. Szpital mi w niczym nie pomoże. Może wręcz zaszkodzić. Źle znoszę takie miejsca. Poza tym niedawno z niego wyszłam. Pragnę stabilizacji, chcę dążyć ku remisji. Może w końcu coś mi pomoże.

☕🥂🦋💜

Podaję kawusię i pozdrawiam.

Edytowane przez Verinia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi